X

Schengen: Raport de ULTIM MOMENT cu Cifre Oficiale Ingrijoratoare pentru Aderarea Deplina a Romaniei

Schengen este in centrul unor vesti oficiale ingrijoratoare, care ar putea frana aderarea deplina a Romaniei pana la finalul acestui an, deoarece conform unor noi date oficiale publicate de catre Agentia UE pentru Azil, 513.000 de cereri de azil au fost depuse in tarile uniunii in primele 6 luni ale acestui an, aproape la fel de multe ca si in S1 2023.

Schengen este in continuare supus unor fluxuri migratorii foarte mari, iar desi in Germania si Spania presiunea a scazut usor, ele fiind tarle cu cele mai multe cereri, in Italia si Cipru a crescut numarul cererilor de azil, semn, iar asta ingrijoreaza, pentru ca risca sa afecteze procesul de aderare deplina al Romaniei in cursul acestui an de zile.

Schengen este de foarte multa vreme tinta unui numar mare de migranti, care spera sa aiba o viata mai buna in tarile Uniunii Europene, iar Austria a blocat aderarea deplina a Romaniei tocmai din cauza numarului mare de migranti care tot vin din diverse colturi ale lumii, vestile publicate

acum nefiind unele care sa ne bucure in vreun fel, din pacate.

„Până la sfârșitul lunii iunie, țările UE+ au primit 513 000 de cereri de protecție internațională. Deși cifra a fost stabilă față de primele șase luni ale anului 2023, aceasta maschează unele schimbări importante la nivel național. În Spania, cererile generale au fost stabile, dar la un nivel ridicat.

Deși Spania (88 000) a primit al doilea cel mai mare număr de cereri, acesta a fost stabil de la an la an. Pe de altă parte, cererile în Italia (85 000) au crescut cu peste o treime. Cipru (4 900) a continuat să primească cele mai multe cereri pe cap de locuitor.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 17, 2024, 1:36 PM 13:36

Disqus Comments Loading...