X

ANM: ATENTIONARILE NOWCASTING Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT in Romania pe 18 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis atentionarile nowcasting meteorologice oficiale de ultim moment in Romania pe 18 septembrie 2024, pentru a aduce in atentie doua coduri galbene in aceasta dimineata, care vizeaza formarea cetii dense in mai multe zone din tara, dupa cum puteti vedea si mai jos.

ANM a emis prima atentionare pentru zona depresionara a judetului Harghita, in special localitatile Miercurea Ciuc, Toplita, Gheorgheni, Ditrau, Sandominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsangeorgiu, Sarmas, Frumoasa, Lazarea, Sansimion, Carta, Siculeni, Mihaileni, Tomesti, Galautas, Ciceu, Sanmartin, Sancrieni, Danesti, Subcetate, Madaras, Tusnad, Santimbru, Voslabeni, Cozmeni, Leliceni, Pauleni-Ciuc si Racu.

ANM, ceata va determina o reducere semnificativa a vizibilitatii, local sub 200 de metri, iar in unele zone izolate chiar sub 50 de metri. Acest fenomen va afecta in special traficul rutier, unde conditiile de deplasare vor deveni dificile si periculoase.

ANM mentioneaza in cea de-a doua atentionare, valabila pentru judetul Cluj chiar acum, unde sunt vizate localitatile Cluj-Napoca, Apahida, Cojocna, Bontida, Iclod, Feleacu, Jucu, Sic, Caianu si Dabaca. Si aici, cetatenii trebuie sa fie atenti la ceata densa care va scadea vizibilitatea pana la 50 de metri in unele zone.

ANM recomanda participantilor la trafic sa fie prudenti, sa foloseasca luminile de ceata si sa reduca viteza pentru a preveni eventualele accidente cauzate de conditiile meteo nefavorabile.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 18, 2024, 8:48 AM 08:48

Disqus Comments Loading...