X

ANM Informeaza despre Actualizarea Oficiala de ULTIM MOMENT a Prognozei Meteo a Starii Vremii in Romania pe 30 de Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, informeaza despre actualizarea oficiala de ultim moment a prognozei meteo a starii vremii pe 30 de zile in Romania. Conform datelor furnizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF), Romania se va confrunta cu variatii de temperatura si un regim pluviometric in general deficitar.

Saptamana 16 – 23 septembrie 2024

In prima saptamana, valorile termice vor fi mai scazute decat cele specifice perioadei in regiunile vestice, sudice si partial in cele centrale. In restul tarii, temperaturile se vor mentine in limite normale. Precipitatiile vor fi usor peste medie in extremitatea de nord-est, dar deficitare in restul teritoriului.

Saptamana 23 – 30 septembrie 2024

Temperaturile medii vor depasi valorile normale in toata tara. Cu toate acestea, jumatatea estica va inregistra cantitati de precipitatii sub media specifica, in timp ce restul regiunilor vor avea un regim pluviometric apropiat de normal.

Saptamana 30 septembrie – 7 octombrie 2024

In aceasta perioada, temperaturile vor fi usor mai ridicate decat normele climatologice, in special in sudul tarii. Precipitatiile vor fi deficitare in regiunile sud-vestice, iar in restul tarii se vor situa in jurul valorilor normale.

Saptamana 7 – 14 octombrie 2024

Pentru ultima saptamana a intervalului, se asteapta ca mediile valorilor termice sa ramana usor peste cele specifice perioadei in majoritatea regiunilor. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale pe intreg teritoriul tarii.

ANM subliniaza ca aceste estimari sunt medii saptamanale si nu pot prezice fenomenele meteorologice extreme cu durata scurta. Cetatenii sunt sfatuiti sa urmareasca prognozele zilnice pentru informatii actualizate si precise.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 18, 2024, 12:11 AM 00:11

Disqus Comments Loading...