Decizia Guvernului de ULTIM MOMENT Anuntata de Ministrul Educatiei cu o Masura Oficiala Nesperata pentru Elevi

Decizia Guvernului ULTIM MOMENT Anuntata Ministrul Educatiei Masura Oficiala Nesperata Elevi

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, aduce in atentia romanilor din intreaga tara o activitate foarte importanta pe care a derulat-o in cursul acestei zile, deoarece a participat la o intalnire importanta alaturi de o delegatie a Bancii Mondiale, condusa de Rita Almeida, manager al sectorului de educatie pe Europa si Asia Centrala.

Ministrul Educatiei spune ca discutiile au avut ca subiect principal nevoile scolilor afectate de inundatii si implementarea unui program ambitios pe urmatorii 10 ani intitulat „Educatia viitorului: un deceniu de transformare”. Acest program, propus spre aprobare de Ministerul Educatiei, urmeaza sa fie finantat de Banca Mondiala si are ca scop modernizarea si dezvoltarea sistemului educational din Romania.

Ministrul Educatiei a mentionat cu mandrie ca delegatia Bancii Mondiale a apreciat rezultatele remarcabile obtinute in cadrul proiectului ROSE, un program menit sa reduca abandonul scolar. „Rata medie a abandonului scolar in clasele terminale din liceele sprijinite de proiect a scazut cu aproape 6 puncte procentuale, depasind tintele stabilite,” a declarat Deca.

Un alt subiect abordat in cadrul intalnirii a fost continuarea lucrarilor de construire, consolidare si extindere a 22 de scoli prin intermediul proiectului „Scoli mai sigure, incluzive si sustenabile”. Banca Mondiala si-a exprimat sprijinul deplin pentru aceste initiative, subliniind importanta infrastructurii sigure si moderne in procesul educational.

„Colaborarea cu Banca Mondiala ramane o resursa valoroasa pentru progresul scolii romanesti, fie ca vorbim despre infrastructura, fie despre procesul educational,” a adaugat Ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei aduce in atentie ca in aceeasi zi, Guvernul Romaniei a aprobat un proiect de Hotarare prin care se acorda premii in valoare de 2.000 de lei pentru absolventii de clasa a VIII-a si 5.000 de lei pentru absolventii de liceu care au obtinut media 10 la examenele nationale din 2024. In total, 74 de elevi de gimnaziu si 80 de liceeni vor primi aceste stimulente financiare pentru performantele lor exceptionale.

„Performanta lor trebuie apreciata si sustinuta! Ii felicit din suflet pe acesti elevi, precum si pe profesorii si pe parintii lor, care i-au sprijinit neconditionat,” a declarat Ligia Deca, subliniind ca Ministerul Educatiei va continua sa incurajeze si sa sprijine excelenta in sistemul educational romanesc.

Aceste initiative demonstreaza angajamentul ferm al Ministerului Educatiei de a sustine progresul si performanta in educatia din Romania, atat prin investitii in infrastructura scolara, cat si prin recunoasterea meritelor academice ale elevilor.

author avatar
Redactia iDevice.ro