X

Manifestul de ULTIM MOMENT Anuntat de Nicusor Dan cu Masuri Oficiale Importante in Bucuresti

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, le transmite bucurestenilor cateva anunturi importante, despre care ei trebuie sa stie, iar asta pentru ca a participat la conferinta „Dambovita Apa Dulce – coridor verde albastru al Bucurestiului, un model riveran de dezvoltare de la izvoare la varsare”, organizata de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 si NOD Makerspace.

Nicusor Dan afirma ca in cadrul acestui eveniment, a fost semnat Manifestul pentru Dambovita, un document care sustine transformarea raului intr-un spatiu vibrant si util pentru bucuresteni. In cadrul conferintei, Nicusor Dan a subliniat ca organizatii ale societatii civile, autoritati publice, reprezentanti ai administratiei, mediul academic si cel de business si-au unit fortele pentru a revitaliza zona Dambovitei.

„Voi pune pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect prin care propun aprobarea unui protocol de colaborare intre Bucuresti, Ministerul Dezvoltarii si judetul Ilfov. Acesta vizeaza realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care sa transforme cursul Dambovitei, de la Lacul Morii la Glina, intr-o atractie majora pentru oras”, a declarat primarul general.

El a invitat bucurestenii sa participe in acest weekend la cea de-a cincea editie a Festivalului „Dambovita Delivery”, unde vor avea loc o serie de activitati creative si recreative, de la ateliere si expozitii, la evenimente sportive si culturale. In acelasi timp, Nicusor Dan a criticat dezvoltarea urbanistica haotica din Bucuresti, facand referire la situatia de pe Intrarea Gherghitei, sectorul 2, unde se construieste un complex rezidential masiv.

„Pe Intrarea Gherghitei se ridica un ansamblu cu peste 2.000 de apartamente. Aceasta investitie, daca nu va fi oprita de instanta, va aduce 5.000 de locuitori noi pe doua strazi de doar 6 metri latime”, a explicat edilul. El a adaugat ca aceasta situatie este un exemplu al modului in care urbanismul necontrolat duce la aglomerarea traficului in Bucuresti.

Primarul a subliniat ca problema nu se limiteaza la acest caz, ci se extinde si in alte zone, precum Pipera, unde dezvoltatorii continua sa investeasca, desi infrastructura locala este incapabila sa sustina noile proiecte. „Pentru a aduce energia electrica necesara acestor noi locuinte, este nevoie sa spargem soselele pe o distanta de 10 kilometri, afectand semnificativ traficul in oras”, a adaugat Nicusor Dan.

De asemenea, primarul a subliniat nelegalitatea autorizatiei de construire pentru complexul de pe Intrarea Gherghitei, explicand ca aceasta a fost emisa in baza unui PUZ suspendat al sectorului 2, ceea ce o face lipsita de efecte juridice.

Nicusor Dan a accentuat nevoia de a reglementa mai strict dezvoltarea urbanistica a Bucurestiului, pentru a preveni situatii similare in viitor si pentru a proteja interesul cetatenilor.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 18, 2024, 9:00 AM 09:00

Disqus Comments Loading...