Proiectele Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Apararii, in Atentia a Milioane dintre Romani

Proiectele Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Apararii Atentia Milioane Romani

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, a confirmat pentru milioane de romani, o actiune importanta care a avut loc in cursul acestei zile la sediul MApN, unde l-a primit pe omologul sau bulgar, Atanas Zapryanov, in cadrul unei intalniri bilaterale care a avut loc pe 17 septembrie.

Ministrul Apararii anunta ca intalnirea s-a desfasurat in marja Reuniunii ministrilor apararii din statele B9, co-prezidata de Romania si Polonia, care urmeaza sa aiba loc la Bucuresti pe 18 septembrie. Discutiile au vizat in principal cooperarea dintre Romania si Bulgaria in cadrul aliantelor NATO, in special in ceea ce priveste securitatea regiunii Marii Negre.

Un punct central al agendei a fost proiectul MCM Black Sea, o initiativa comuna intre Romania, Bulgaria si Turcia, care are ca obiectiv combaterea minelor marine din Marea Neagra. Prima activare a grupului naval specializat a avut loc in luna iulie, iar cea de-a doua activare este programata sa aiba loc in urmatoarele zile. Acest proiect reprezinta un exemplu de colaborare eficienta intre aliatii NATO din zona Marii Negre si ramane deschis participarii tuturor statelor membre ale Aliantei.

Ministrul Apararii spune ca pe langa proiectele legate de securitatea maritima, cei doi ministri au discutat despre extinderea lantului de combustibili NATO catre Europa de Sud-Est, un proiect strategic pentru regiune. De asemenea, armonizarea unui coridor de mobilitate militara, destinat facilitarii transportului de trupe si echipamente, a fost un alt subiect de discutie.

Acest coridor este menit sa asigure un sprijin logistic eficient pentru operatiunile aliate si sa imbunatateasca capacitatea de reactie a fortelor militare in situatii de criza. In cadrul intalnirii, a fost subliniata importanta cooperarii bilaterale in cadrul aliantelor internationale, inclusiv in ceea ce priveste sprijinul oferit Ucrainei in contextul conflictului cu Rusia.

Ambele state au contribuit in mod constant la sprijinirea Ucrainei, atat pe plan bilateral, cat si prin actiuni comune in cadrul NATO. In concluzie, relatiile dintre Romania si Bulgaria in domeniul apararii au fost apreciate ca fiind solide, progresele realizate in implementarea proiectelor comune fiind evidente.

Ministrii au convenit ca este esential ca ambele tari sa continue sa colaboreze pentru a asigura securitatea regiunii Marii Negre si pentru a intari postura de descurajare si aparare pe Flancul Estic al NATO.

author avatar
Redactia iDevice.ro