X

Actiunile de ULTIM MOMENT ale lui Florin Barbu si Anuntul Oficial pentru Toata Romania

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, anunta noi actiuni derulate pentru binele Romaniei, deoarece in cursul zilei de ieri a  a primit la sediul institutiei o delegatie japoneza condusa de Excelenta Sa Takashi Katae, Ambasadorul Japoniei in Romania. Intalnirea s-a desfasurat intr-un cadru cordial si a pus accent pe potentialul imens al agriculturii romanesti si pe perspectivele promitatoare ale colaborarii bilaterale.

Florin Barbu spune ca in deschiderea discutiilor, ministrul Florin Barbu a subliniat resursele naturale bogate de care dispune Romania in domeniul agricol, evidentind cresterea interesului international fata de produsele romanesti. „Agricultura Romaniei are un potential urias, iar in ultimii ani am observat o crestere a cooperarii cu partenerii nostri din Japonia. Relatiile noastre bilaterale se bazeaza pe sprijin reciproc, valori si interese comune”, a declarat ministrul.

Discutiile au vizat si intensificarea cooperarii in cadrul Parteneriatului Strategic dintre Romania si Japonia, printr-o abordare mai pragmatica, orientata spre rezultate concrete. Ministrul Barbu a evidentiat ca unul dintre obiectivele sale este cresterea volumului comertului bilateral, cu accent pe exportul de produse agricole romanesti de inalta calitate catre piata japoneza.

„Romania isi doreste sa devina un furnizor important de produse agricole pentru Japonia. Suntem deschisi sa ne extindem colaborarea economica, iar produsele noastre, de la cereale la produse ecologice, pot satisface cerintele ridicate ale pietei japoneze”, a adaugat ministrul Florin Barbu.

Florin Barbu subliniaza ca in cadrul intalnirii, cei doi oficiali au trecut in revista si evenimentele recente de cooperare la nivel inalt, amintind de vizitele oficiale si de initiativele economice si culturale comune. De asemenea, au discutat despre viitoarele oportunitati de colaborare, cum ar fi participarea Romaniei la Expo Osaka 2025 si la Expozitia Internationala de Horticultura, care va avea loc la Yokohama intre 19 martie si 26 septembrie 2027.

Finalul intalnirii a consolidat convingerea ambelor parti ca Parteneriatul Strategic dintre Romania si Japonia va continua sa se dezvolte in beneficiul ambelor tari, deschizand noi orizonturi de cooperare in agricultura si alte domenii economice.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 19, 2024, 12:48 PM 12:48

Disqus Comments Loading...