X

ANM: AVERTISMENT Meteorologic NOWCASTING Oficial de ULTIM MOMENT pe 19 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis un avertisment meteorologic nowcasting oficial de ultim moment in Romania pe 19 septembrie 2024, aducand in imediata atentie a romanilor dun tara un de cod galben de vreme severa pentru zone din judetele Brasov si Sibiu, valabila chiar in momentul de fata.

ANM spune ca localitatile vizate sunt Voila, Vistea, Ucea si Beclean din judetul Brasov, precum si Avrig, Talmaciu, Racovita, Porumbacu de Jos, Arpasu de Jos, Boita si Carta din judetul Sibiu.

ANM atentioneaza ca in aceste zone se va semnala ceata densa care va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, iar pe alocuri, aceasta poate scadea chiar sub 50 de metri. Conditiile meteorologice pot crea dificultati majore in trafic si pentru activitatile desfasurate in aer liber.

Meteorologii subliniaza ca avertizarile de acest tip se actualizeaza in functie de evolutia si severitatea fenomenelor. Emiterea unui cod galben de ceata implica un risc moderat, dar persoanele aflate in zonele afectate sunt sfatuite sa fie atente si sa urmareasca anunturile oficiale.

Pentru siguranta participantilor la trafic, autoritatile recomanda reducerea vitezei, utilizarea luminilor de ceata si pastrarea distantei regulamentare intre autovehicule.

Centrul National de Prognoza Meteo continua sa monitorizeze situatia si va actualiza informatiile in cazul in care vor aparea schimbari semnificative.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 19, 2024, 9:00 AM 09:00

Disqus Comments Loading...