Anunturile Oficiale ale Armatei Romane cu Actiunile de ULTIM MOMENT ale Soldatilor Romani

Anunturile Oficiale Armatei Romane Actiunile ULTIM MOMENT Soldatilor Romani

Armata Romana a publicat o serie de informari foarte importante cu privire la militarii romani, iar asta pentru ca ne aduce in atentie actiunile militarilor, incepand cu actiunile dupa o perioada intensa de pregatire a rachetistilor Regimentului 61 Rachete Antiaeriene „Pelendava”, care si-au demonstrat abilitatile prin lansarea cu succes a sistemelor de rachete sol-aer HAWK. Tragerile efectuate au confirmat distrugerea cu precizie a tintelor desemnate.

Armata Romana sustine ca pe tot parcursul exercitiului, militarii au beneficiat de o supraveghere atenta si exigenta, asigurand o monitorizare riguroasa a spatiului aerian si terestru. Rachetistii craioveni din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” au raportat misiune indeplinita si se declara pregatiti pentru noi provocari in viitoarele operatiuni.

In Poligonul „Tataresti” din garnizoana Satu Mare, la inceputul saptamanii, a avut loc deschiderea exercitiului multinational „Eagle Sapper 24”. Acesta implica participarea militarilor din Batalionul 52 Geniu „Tisa”, alaturi de colegi belgieni si francezi din Grupul de Lupta NATO dislocat in Cincu. Scopul principal al exercitiului este cresterea interoperabilitatii la nivel tactic intre structurile de geniu ale tarilor participante, prin desfasurarea unor operatiuni comune complexe.

Armata Romana ne aduce in atentie si faptul ca de luni, 16 septembrie, la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul-locotenent Ciprian Marin, Seful Statului Major al Fortelor Terestre, s-a intalnit cu omologul sau din Republica Coreea, generalul Park An-su, aflat intr-o vizita oficiala in Romania.

Vizita, desfasurata in perioada 14-17 septembrie, a fost axata pe discutii privind consolidarea relatiilor de cooperare militara si dezvoltarea parteneriatului intre cele doua state. In semn de respect, cei doi oficiali au depus coroane de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Bucuresti, iar generalul Park An-su a semnat in cartea de onoare a marii unitati.

Armata Romana subliniaza deasemenea ca intre 16 si 18 septembrie, la Roma, Italia, are loc Conferinta europeana privind apararea aeriana si antiracheta, la care participa seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul maior Leonard-Gabriel Baraboi. In cadrul vizitei, acesta s-a intalnit cu ambasadoarea Romaniei in Italia, doamna Gabriela Dancau, si a participat la discutii tematice privind dezvoltarea si implementarea unor sisteme de aparare aeriana.

Invitat de omologul sau italian, generalul Luca Goretti, Baraboi a avut ocazia de a dezbate aspecte esentiale legate de securitatea aeriana si cooperarea militara in contextul european. Astfel, Armata Romana demonstreaza inca o data capacitatea de a-si indeplini misiunile cu succes, colaborand strans atat la nivel national, cat si international, pentru a asigura securitatea si apararea tarii si a aliatilor sai.

author avatar
Redactia iDevice.ro