X

Mobilizarea de ULTIM MOMENT Confirmata de Ministrul Educatiei cu Masurile Importante pentru Elevi

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat in mod oficial o realizare extrem de importanta pentru Romania, totul in contextul recentelor inundatii, deoarece a avut loc mobilizarea intregii comunitati scolare pentru a ajuta copiii din judetul Galati sa revina in salile de clasa cat mai curand posibil.

Ministrul Educatiei afirma ca masurile luate pentru a sprijini familiile afectate includ consiliere psihologica, colecte de produse de prima necesitate si fonduri pentru achizitia de mobilier si resurse didactice. Ligia Deca a subliniat importanta sprijinului comun: „Suntem o comunitate mare, iar mobilizarea noastra inseamna revenirea copiilor la scoala cat mai repede,” a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei afirma ca pentru a sprijini copiii si parintii din Galati, CJRAE Galati a pus la dispozitie o linie telefonica dedicata consilierii individuale, la numarul 0771 390 833. De asemenea, Ministerul Educatiei centralizeaza necesitatile in ceea ce priveste mobilierul si resursele didactice si va aloca fonduri pentru achizitionarea acestora.

Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita ofera pachete de rechizite pentru copiii afectati, iar Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita contribuie prin oferirea de ghiozdane. In paralel, Inspectoratul Scolar Judetean Galati organizeaza colecte de produse de prima necesitate la doua centre: Cantina Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” si Sala de sport a Scolii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” din Tecuci.

Ministrul Educatiei dezvaluie ca o parte din produsele colectate au fost deja distribuite in localitatile Cudalbi si Pechea, iar centrele de colectare raman deschise pe durata zilei. Ligia Deca a subliniat ca aceste masuri sunt parte a unui efort comun al comunitatii educationale si al institutiilor locale si centrale, scopul final fiind ca toti copiii sa poata reveni la scoala in conditii sigure si echitabile.

Ministrul Educatiei, intr-un eveniment separat, a felicitat Curtea de Conturi a Romaniei, care sarbatoreste 160 de ani de la infiintare. Ligia Deca a subliniat rolul esential al acestei institutii in asigurarea transparentei si responsabilitatii in gestionarea fondurilor publice, inclusiv a fondurilor structurale si de investitii alocate educatiei.

„Educatia beneficiaza de un sprijin financiar istoric in aceasta perioada, iar schimbarea fetei scolilor romanesti depinde de buna gestionare a acestui sprijin,” a declarat ministrul.

Evenimentul a fost marcat de prezenta Presedintelui Curtii de Conturi, Mihai Busuioc, si de o serie de oficialitati care au discutat despre importanta profesionalismului si responsabilitatii in dezvoltarea Romaniei moderne.

Aceasta mobilizare reprezinta o dovada a solidaritatii si a sprijinului comun pentru viitorul copiilor din Romania, subliniind in acelasi timp necesitatea unei bune gestionari a resurselor pentru a asigura un sistem educational de calitate.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 19, 2024, 5:38 PM 17:38

Disqus Comments Loading...