X

Ungaria: Mesajul Oficial de ULTIM MOMENT privind Aderarea Romaniei la Schengen dupa Actiunile Fara Precedent din UE

Ungaria le transmite romanilor un mesaj extrem de important, in contextul situatiei explozive din Uniunea Europeana, dupa deciziile Germaniei si Olandei de a ignora tratatele Schengen, ministrul de interne de la Budapesta, Sándor Pintér confirmand ca aderarea deplina a Romaniei la Schengen ramane un obiectiv important pentru Viktor Orban si guvernul sau.

Ungaria sustine aderarea deplina a Romaniei la Schengen pentru ca detine presidintia Consiliului Uniunii Europene, asta in timp ce se razboieste cu Comisia Europeana din cauza unei amenzi de 200 de milioane de euro primita din cauza migratiei, iar sustinerea sa in contextul actual valoreaza mai nimic, pentru ca la Bruxelles Viktor Orban nu este bine primit.

Ungaria ne ajuta atat cat ne ajuta si Karl Nehammer, iar asta pentru ca aderarea deplina a Romaniei la Schengen depinde de obtinerea unei armonii in cadrul Uniunii Europene, pentru extinderea sistemului si gestionarea eficienta a migratiei, lucruri care au sanse foarte mici de a se intampla asa cum isi imagineaza chiar si Guvernul de la Bucuresti, situatia fiind foarte complicata.

“Ministrul Predoiu a mulțumit pentru poziția constantă și consecvența părții ungare în ceea ce privește subiectul aderării României la spațiul Schengen. A evidențiat că acesta este un moment extrem de important în ceea ce privește cea de-a doua etapă a aderării la spațiul Schengen – eliminarea controalelor la frontierele interne terestre.

Ministrul Pintér a reafirmat susținerea Ungariei, inclusiv din perspectiva calității sale de președinție în exercițiu a Consiliului, pentru finalizarea procesului de aderare a României în cursul acestui an, prin facilitarea discuțiilor în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne. S-a convenit menținerea strânsă a cooperării pe acest subiect și continuarea discuțiilor pentru atingerea obiectivului cât mai curând posibil.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 19, 2024, 8:10 PM 20:10

Disqus Comments Loading...