X

ANM: AVERTIZAREA Oficiala Meteorologica de ULTIM MOMENT pe 20 Septembrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizarea oficiala meteorologica de ultim moment pe 20 septembrie 2024 in Romania, meteorologii aducandu-ne in atentia imediata un nou cod galben, care va afecta mai multe regiuni din tara, dupa cum puteti vedea in informarea disponibila mai jos.

ANM anunta ca avertizarea vizeaza in principal intensificari ale vantului pe litoral si averse insemnate cantitativ in judetul Constanta. Pe litoral, vantul va continua sa sufle cu putere, atingand viteze de 50…55 km/h si, temporar, rafale de pana la 60…65 km/h. In judetul Constanta, in prima parte a noptii, sunt asteptate averse, iar cantitatile de apa vor ajunge la 20…30 l/mp, fie intr-un timp scurt, fie prin acumulare.

ANM a mai mentionat ca, local si temporar, vantul va prezenta intensificari si in alte regiuni din sudul tarii, precum si la munte. Locuitorii acestor zone sunt sfatuiti sa fie precauti si sa ia masuri de siguranta pentru a preveni eventualele pagube provocate de vantul puternic.

Autoritatile din Constanta au transmis populatiei sa evite deplasarile neesentiale pe timpul noptii, in special in zonele afectate de vant si ploi, si sa asigure securitatea obiectelor care pot fi luate de vant. Este recomandat ca deplasarile sa fie prudente, iar asta pentru ca efectele resimtite la nivelul solului ar putea fi extrem de serioase, din pacate.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 20, 2024, 12:11 AM 00:11

Disqus Comments Loading...