X

Austria: Decizii de Intensificare a Masurilor de ULTIM MOMENT cu Romania Vizand Aderarea la Schengen

Austria a anuntat in mod oficial o serie de noi masuri importante de ultim moment, puse in aplicare chiar dupa ce lovitura dura a fost data aderarii depline a Romaniei la Schengen, prin numirea unui comisar european pentru migratie, chiar din guvernul lui Karl Nehammer, ele vizand protejarea suplimentara a granitelor cu Ungaria si Serbia.

Austria a trimis zeci de politisti de frontiera si mai multa tehnica de supraveghere a granitelor in regiunile cu probleme, dar Gerhard Karner aduce deasemenea in atentie faptul ca la granita dintre tara noastra si Ungaria exista deja politisti austrieci la frontiere, toate masurile putand ajuta aderarea deplina a Romaniei la Schengen, chiar daca pare dificil.

Austria incepe sa-si vada duse la indeplinire planurile radicale pentru impiedicarea migratiei ilegale pe teritoriul sau, o problema extrem de serioasa cu care se confrunta multe tari, aderarea deplina a Romaniei la Schengen fiind acum in mainile lui Karl Nehammer mai mult ca oricand, sansele de indeplinire fiind discutabile.

“Prin securizarea granițelor sale, Austria aduce o contribuție semnificativă la combaterea criminalității transfrontaliere. În toată Europa, cererile de azil sunt la un nivel similar cu cel din 2023. În Austria, totuși, a existat o scădere de 47 la sută în primele șapte luni. Odată cu creșterea personalului, la granița maghiară-română și maghiară-sârbă sunt dislocați în total 45 de polițiști.

În plus, dotarea tehnică a fost sporită: 15 vehicule, inclusiv un autobuz de termoviziune și șapte camere termice portabile, sunt la dispoziție polițiștilor pentru serviciul lor la frontieră. Cooperarea internațională este o cheie esențială în lupta împotriva mafiei de contrabandă, motiv pentru care vom continua să ne intensificăm cooperarea cu multe alte state din Balcanii de Vest în viitor.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 20, 2024, 10:08 AM 10:08

Disqus Comments Loading...