Hotararea de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu cu Masurile Oficiale Realizate Azi in Romania

Hotararea ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Masurile Oficiale Realizate Azi Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anuntat in mod oficial punerea in aplicare a unei decizii extrem de importante pentru romanii din tara, iar asta pentru ca a efectuat recent o vizita neasteptata la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Bihor. Scopul vizitei a fost de a discuta direct cu pensionarii prezenti si de a evalua modul in care este implementata noua lege a pensiilor si procesul de recalculare a acestora.

Simona Bucura-Oprescu a dezvaluit ca in cadrul dialogului cu pensionarii, ministrul a oferit detalii esentiale despre reformele ce vizeaza recalcularea pensiilor pe baza contributivitatii, asigurand astfel echitate intre pensionari. Bucura-Oprescu a subliniat ca aceasta este cea mai importanta reforma din istoria sistemului public de pensii din Romania, avand ca scop principal crearea unui sistem sustenabil, predictibil si echitabil.

“Legea privind sistemul public de pensii aduce echitate pentru toti pensionarii. La munca si contributii egale, trebuie sa avem pensii egale, indiferent de momentul iesirii la pensie. Este esential sa fim in continuare alaturi de pensionari si sa le oferim sprijinul necesar”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a avut discutii si cu angajatii CJP Bihor, cerandu-le sa ramana implicati si atenti la nevoile pensionarilor, pentru a asigura o implementare corecta si coerenta a noii legi. Ministrul le-a multumit angajatilor pentru efortul depus si i-a asigurat de tot sprijinul sau in continuarea acestui proces amplu de recalculare a pensiilor.

Vizita a avut loc pe fondul unei reforme extinse, care include recalcularea pensiilor pentru a reflecta contributiile reale ale fiecarui pensionar. In Bihor, cifrele vorbesc de la sine: numarul total de pensionari in judet este de 133.432, dintre care 99.188 de dosare au inregistrat cresteri in urma recalcularii, iar pensia medie a ajuns la 2.620 de lei.

Simona Bucura-Oprescu, prin aceasta vizita a confirma angajamentul Guvernului de a imbunatati conditiile pentru pensionari si de a asigura o aplicare justa a noii legislatii. Procesul de recalculare este unul complex, dar necesar pentru a oferi pensionarilor pensii care reflecta in mod corect munca si contributiile lor de-a lungul vietii active.

author avatar
Redactia iDevice.ro