Masurile de ULTIM MOMENT ale lui Nicusor Dan pentru Bucuresti intr-un an Extrem de Important

Masurile ULTIM MOMENT Nicusor Dan Bucuresti Extrem Important

Nicusor Dan, Primarul Bucurestiului, dezvaluie o serie de decizii de mare importanta pentru Capitala Romaniei, iar asta pentru ca in cursul acestui an, Bucurestiul marcheaza o aniversare impresionanta – 565 de ani de la prima sa atestare documentara. Este un moment important nu doar pentru locuitorii Capitalei, ci si pentru toti cei care isi doresc un viitor mai bun pentru acest oras plin de istorie si cultura.

Nicusor Dan, a subliniat ca aniversarea orasului nu trebuie sa fie doar un prilej de celebrare, ci si un moment de reflectie asupra viitorului. „Sa spunem doar La multi ani, Bucuresti! nu este suficient. Celebram si respectam trecutul, dar trebuie sa ne gandim si la viitorul orasului in care traim, pentru ca Bucurestiul depinde de alegerile si actiunile noastre, ale tuturor,” a declarat edilul.

El a facut apel la implicarea activa a tuturor – autoritati, societate civila si cetateni – pentru a construi un Bucuresti mai bun. „Aniversarea Capitalei este, de fapt, despre oameni, despre locuitorii sai si despre ce lasam fiecare dintre noi in urma,” a adaugat primarul.

Nicusor Dan, in cadrul Zilelor Bucurestiului, evenimentele organizate in Piata Constitutiei atrag mii de oameni. Sambata, cunoscutul DJ Mahmut Orhan va mixa in deschiderea iMapp Bucharest, iar duminica scena va fi preluata de trupa Subcarpati. Accesul la evenimente este gratuit, iar atmosfera va fi completata de iMapp Bucharest – Winners League, care aduce in Capitala artisti de renume din domeniul video mapping.

Editia a 9-a a competitiei va explora tema „LEGACY” prin proiectii video spectaculoase, iar castigatorii vor primi Marele Premiu iMapp Bucharest 2024. Dupa competitie, fatada impunatoare a Palatului Parlamentului va gazdui o expozitie imersiva dedicata celor mai faimosi pictori clasici romani.

Aceasta va include lucrari reinterpretate ale maestrilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian si Nicolae Tonitza, toate aduse la viata prin animatii spectaculoase. Totodata, evenimentul este completat de Bucharest Street Food Festival, cu peste 50 de food truck-uri ce ofera preparate pentru toate gusturile.

Pe langa festivitati, Nicusor Dan a participat recent la conferinta pentru organizarea Summitului European al Patrimoniului Cultural, ce va avea loc in Bucuresti in octombrie 2024. In cadrul acesteia, primarul a subliniat importanta prezervarii patrimoniului construit al orasului. „Patrimoniul Bucurestiului este o componenta esentiala a identitatii Capitalei, iar Primaria Municipiului Bucuresti acorda o atentie deosebita prezervarii acestuia.”

El a mentionat, de asemenea, valenta economica a patrimoniului, subliniind nevoia de a atrage investitii private pentru restaurarea cladirilor de patrimoniu si pentru mentinerea acestora in circuitul economic.

Primaria a inceput deja lucrarile de reabilitare pentru unele dintre cele mai importante cladiri de patrimoniu din Capitala, inclusiv Hanul Solacu si fostul Club A. Printre alte cladiri ce urmeaza sa fie restaurate se numara Pinacoteca Bucuresti, Teatrul Bulandra si Teatrul Arta.

Astfel, Bucurestiul nu doar ca isi sarbatoreste trecutul bogat, dar se pregateste si pentru un viitor in care patrimoniul sau cultural si arhitectural va continua sa straluceasca.

author avatar
Redactia iDevice.ro