X

Romania: 2 Informari Oficiale de ULTIM MOMENT ale MAI, Eforturile Aderarrii la Schengen

Romania, in ciuda tuturor problemelor recente de la nivelul Uniunii Europene, continua sa-si puna in aplicare planul pentru asigurarea aderarii depline la Schengen, astfel ca MAI a dezvaluit faptul ca in cursul zilei de ieri a fost destructurata o retea de trafic ilegal de persoane, care era specializata pe transportarea migrantilor catre UE.

Romania anunta aproape saptamana ducerea la indeplinire a unor misiuni de acest gen, al carui scop este de a arata ca aderarea deplina la Schengen trebuie sa aiba loc, tara noastra putand sa protejeze granitele UE, in acest scop, MAI anuntand si ca a descoperit 3 cetateni nepalezi incercand sa treaca ilegal granita in Serbia, de unde probabil mergeau spre Austria.

Romania depune eforturi foarte mari pentru a securiza granitele Uniunii Europene, iar de asta si depinde aderarea deplina la Schengen, mai ales ca Austria are acum portofoliul migratiei in cadrul Comisiei Europene, deci indeplinirea acestui deziderat va fi cu atat mai dificila, deoarece Karl Nehammer va controla politica migratiei in UE.

“Ca mod de operare, o parte din migranți erau călăuziți pentru a trece ilegal frontiera din Bulgaria în România, sau racolați din rândul celor aflați legal pe teritoriul României, după care erau transportați și adăpostiți în diferite imobile. Pe perioada monitorizării, au fost documentate mai multe transporturi de migranți, pe timpul cărora membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România peste 50 de migranți de origine afro-asiatică.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, judeţul Timiș au depistat, la 30 m de frontiera cu Serbia, trei cetăţeni din Nepal intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă fraudulos frontiera în Serbia. a declarat Politia de Frontiera Romana.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 20, 2024, 1:44 PM 13:44

Disqus Comments Loading...