X

ANM: Informarea Oficiala de ULTIM MOMENT privind Starea Vremii in Romania pe 7 Zile

ANM, Administratiei Nationale de Meteorologie, explica intr-o informare oficiala de ultim moment privind starea vremii in Romania in urmatoarele 7 zile, ca pentru saptamana 23.09.2024 – 30.09.2024 ne putem astepta valori termice mai ridicate decat media specifica pentru aceasta perioada, pe intreg teritoriul Romaniei.

ANM explica in cadrul informarii ca aceasta tendinta de incalzire va continua sa afecteze toate regiunile, de la campie pana la zonele montane, ceea ce poate influenta diverse activitati agricole si turistice, deci ar trebui sa avem parte de vreme foarte buna.

ANM, in ceea ce priveste regimul pluviometric, prognoza indica o distributie neuniforma a precipitatiilor pe teritoriul tarii. In extremitatea de nord-vest, cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare, ceea ce inseamna ca locuitorii din aceste zone ar putea experimenta ploi mai frecvente sau mai consistente decat in mod obisnuit.

Cu toate acestea, in restul regiunilor, situatia va fi diferita. In vestul tarii, cantitatile de precipitatii se vor situa aproape de media normala pentru aceasta perioada, in timp ce in majoritatea teritoriului – inclusiv in sud si est – precipitatiile vor fi deficitare.

Deficitul de ploi din aceste zone ar putea agrava seceta deja resimtita in anumite regiuni, afectand in special agricultura si resursele de apa. In schimb, temperaturile mai ridicate ar putea favoriza prelungirea sezonului agricol in anumite regiuni, dar ar putea veni cu riscul unor fenomene meteorologice extreme, cum ar fi furtuni locale sau valuri de caldura neobisnuita pentru finalul lunii septembrie.

Saptamana 23-30 septembrie 2024 va fi caracterizata de o vreme calda si predominant uscata, cu exceptia nord-vestului tarii, unde ploile ar putea fi mai frecvente.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 21, 2024, 1:56 PM 13:56

Disqus Comments Loading...