X

Informarile Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Florin Barbu privind Agricultura din Romania

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, aduce in atentia romanilor o vizita recenta in orasul Potcoava, judetul Olt, renaste traditia si productia autohtona datorita unui proiect ambitios realizat de Greenfield Farming, cu sprijinul Ministerului Agriculturii. Fostele hale abandonate ale unei ferme de pui au fost renovate si populate, transformandu-se intr-o unitate moderna care contribuie semnificativ la economia locala.

Florin Barbu, a vizitat ferma recent reabilitata si a declarat: “Este un exemplu clar de colaborare reusita intre un investitor privat, administratia locala si Guvernul Romaniei. Am vazut cum, printr-o buna gestionare a fondurilor si a resurselor, se poate stimula dezvoltarea unei comunitati intregi.” In cadrul acestei investitii, 33 de hale au fost modernizate si dotate cu echipamente de ultima generatie, atat prin fonduri europene, cat si prin Programul de Reproductie al Ministerului Agriculturii.

Investitia totala, care se ridica la 11,5 milioane de euro, a generat peste 60 de locuri de munca pentru localnici, contribuind astfel la revitalizarea economica a zonei. “In aceste hale cresc anual peste 5,2 milioane de pui, care ajung atat pe mesele romanilor, cat si in tari precum Italia si Franta. Este o mandrie nationala si un pas important in directia independentei alimentare,” a mai adaugat ministrul.

Florin Barbu vorbeste si despre un alt proiect remarcabil sprijinit de Ministerul Agriculturii si AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale) este lansarea “ROBO-fermierului”, un concept 100% romanesc destinat sectorului pomicol. Acest proiect inovativ introduce solutii robotizate pentru monitorizarea si ingrijirea culturilor si a pomilor, marcand astfel un pas important catre digitalizarea agriculturii romanesti.

Cu o finantare nerambursabila de aproximativ 360.000 de euro, ROBO-fermierul este dezvoltat de Grupul Operational „ROBO-FERMIER”, format din trei membri: SC PERECO SRL, expertul in robotica Calin Dragos si partenerii sai, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa si Integro Management Consult SRL.

Acesta este unul dintre cele 26 de proiecte contractate prin PNDR 2014-2020, avand o alocare financiara totala de peste 9,4 milioane de euro. “Este vital sa aducem tehnologia de ultima generatie in agricultura pentru a creste competitivitatea si sustenabilitatea sectorului. Prin proiecte precum ROBO-fermierul, Romania face pasi importanti in aceasta directie,” a subliniat Florin Barbu.

Aceste initiative, care imbina modernizarea cu traditia si inovatia, reprezinta directia sigura pentru dezvoltarea agriculturii romanesti si a comunitatilor locale.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 21, 2024, 2:15 PM 14:15

Disqus Comments Loading...