X

Premiera Oficiala de ULTIM MOMENT Anuntata de Simona Bucura-Oprescu cu o Realizare Importanta in Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a fost prezenta in cursul zilei de ieri la o premiera extrem de importanta, iar asta deoarece reprezentantul Guvernului Romaniei a fost printre invitatii prezenti la inaugurarea primei fabrici de anvelope cu emisii zero de carbon din lume, un proiect de referinta realizat de compania finlandeza Nokian Tyres.

Simona Bucura-Oprescu anunta in mod oficial faptul ca evenimentul a marcat o etapa importanta in dezvoltarea economica a Romaniei, declarand ca tara noastra devine din ce in ce mai atractiva pentru investitii internationale majore, in tara noastra fiind deja prezente multiple companii multi nationale, care au avut si foarte mult succes.

„Romania devine un hub atractiv pentru investitii majore. Prezenta premierului Marcel Ciolacu la acest eveniment confirma inca o data parteneriatul solid pe care Guvernul il are cu mediul privat de afaceri”, a subliniat ministrul. „Sustinem crearea de locuri de munca de calitate si oferim programe de calificare si formare care sa raspunda cerintelor industriei moderne”, a adaugat ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu sustine ca fabrica Nokian Tyres din Oradea, construita intr-un timp record de doar 15 luni, va genera peste 500 de locuri de munca si va avea o capacitate de productie de 6 milioane de anvelope pe an, cu posibilitatea extinderii in viitor. Investitia totala a companiei finlandeze in acest proiect este de 650 de milioane de euro, dintre care 100 de milioane de euro provin din ajutor de stat oferit de Guvernul Romaniei.

In cadrul ceremoniei de inaugurare, ministrul Simona Bucura-Oprescu a taiat panglica alaturi de oficiali de rang inalt ai companiei, inclusiv Jukka Moisio, CEO Nokian Tyres, si Jukka Hienonen, presedintele Consiliului de Administratie al companiei. Printre invitati s-au numarat si ambasadorul Finlandei in Romania, Leena Liukkonen, si reprezentanti locali, precum Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

„Aceasta fabrica este o dovada a increderii pe care Nokian Tyres si alti investitori internationali o au in potentialul economic al Romaniei. Potentialul unei tari consta in oameni, iar noi avem o forta de munca bine pregatita si ambitioasa”, a afirmat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a evidentiat ca proiectul Nokian Tyres este un simbol al angajamentului Romaniei fata de sustenabilitate si protejarea mediului, dar si o marturie a sprijinului oferit de guvern pentru atragerea de investitii strategice. „Romania este pregatita sa joace un rol important pe scena mondiala a inovatiei si sustenabilitatii”, a concluzionat ministrul.

Evenimentul de care a avut loc in cursul zilei de ieri marcheaza un moment crucial in transformarea Romaniei intr-un centru european pentru productia industriala ecologica, contribuind semnificativ la dezvoltarea economiei locale si nationale.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 21, 2024, 9:01 AM 09:01

Disqus Comments Loading...