X

Procesul Oficial de ULTIM MOMENT Dezvaluit de Ministrul Educatiei cu Masuri Importante in Invatamant

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, dezvaluie in mod oficial o actiune extrem de importanta de ultim moment, iar asta pentru ca in rolul pe care il are, a participat la o intalnire importanta cu membrii Comisiei Nationale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), marcand inceputul noului mandat 2024-2028.

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial faptul ca, in cadrul primei sedinte, a subliniat necesitatea urgentarii procesului de evaluare a tezelor de doctorat si de abilitare deja depuse la CNATDCU si finalizarea standardelor minimale pentru conferirea titlurilor didactice, a atestatului de abilitare si a diplomelor de doctor.

Ministrul Educatiei a apreciat implicarea si dedicarea membrilor comisiei, subliniind ca acestia vor beneficia de sprijinul deplin al Ministerului Educatiei pentru a atinge obiectivele asumate. Pe langa aceste prioritati academice, Ligia Deca a anuntat o initiativa majora destinata studentilor din familii defavorizate: dublarea bugetului programului „Primul student din familie”. Acest program ofera oportunitatea tinerilor care provin din familii cu resurse financiare limitate sa urmeze studii universitare.

„Cel putin 10.000 de elevi vor avea sansa de a merge la facultate, chiar daca provin din familii cu resurse financiare limitate! A fost dublat bugetul pentru programul Primul student din familie. Acest program este dedicat celor care, desi sunt primii din familia lor care aspira la o diploma universitara, nu dispun de sprijinul necesar pentru a-si continua studiile,” a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei a subliniat colaborarea stransa cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene pentru a sustine 68 de proiecte dedicate acestui scop. Succesul acestui program a dus la necesitatea majorarii bugetului, asigurandu-se astfel ca niciun tanar nu va fi lasat in urma din cauza dificultatilor economice sau sociale.

„Investitiile in sprijinul social pentru elevi si studenti au fost o prioritate clara in mandatul meu, reflectata in noile legi ale educatiei. Este responsabilitatea noastra sa cream conditii propice pentru dezvoltarea tinerilor si sa inlaturam orice bariera financiara sau sociala care i-ar putea impiedica sa isi atinga potentialul. Acesti tineri sunt viitorul Romaniei, iar noi investim in acest viitor,” a adaugat Ligia Deca.

Prin aceste masuri, Ministerul Educatiei isi propune sa reduca inegalitatile de sanse si sa creeze un sistem de invatamant mai inclusiv si accesibil pentru toti tinerii din Romania.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 21, 2024, 10:21 AM 10:21

Disqus Comments Loading...