X

Verificarile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Simonei Bucura-Oprescu dupa Hotararile Guvernului pentru Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a derulat o serie de verificari foarte importante pentru romanii din tara, iar asta deoarece ea a dezvaluit ca in cursul utimelor zile a avut vizite neanuntate la trei dintre cele mai importante institutii din domeniul muncii din judetul Bihor: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).

Simona Bucura-Oprescu spune ca aceasta inspectie a avut ca scop evaluarea fluxurilor operationale, a conditiilor de lucru ale angajatilor, precum si a stadiului proiectelor aflate in derulare. In cadrul acestei vizite, ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanta unei atentii sporite asupra nevoilor comunitatii locale si a cerut angajatilor sa raspunda prompt si eficient solicitarilor venite din partea beneficiarilor.

Simona Bucura-Oprescu a dat asigurari ca Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) va furniza resursele necesare pentru a imbunatati calitatea serviciilor oferite de aceste institutii, in beneficiul atat al angajatorilor, cat si al angajatilor, mai ales avand in vedere controversele prin care trece Romania in momentul de fata.

Unul dintre proiectele importante discutate a fost achizitionarea de masini hibrid, menite sa sprijine inspectorii de munca in deplasarile pe teren, in special in zonele greu accesibile, cum ar fi exploatarile forestiere. Acest proiect are scopul de a eficientiza activitatea de control si monitorizare in teren, contribuind astfel la cresterea sigurantei si respectarii drepturilor angajatilor in diverse medii de lucru.

„AJOFM, AJPIS si Inspectoratele Teritoriale de Munca sunt servicii esentiale ale Ministerului Muncii. Intarirea rolului acestor institutii reprezinta o prioritate pentru mine si pentru MMSS. Ne dorim sa gasim cele mai bune solutii pentru a imbunatati concret activitatea din fiecare domeniu si sa vedem cum putem colabora mai eficient pentru a raspunde nevoilor comunitatii”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu in cadrul vizitei.

Simona Bucura-Oprescu a fost insotita in aceasta deplasare de Cristian Bitea, secretar general al MMSS, Florin Cotosman, presedintele ANOFM, si Mihai Uca, inspectorul general de stat al Inspectiei Muncii. Aceasta vizita subliniaza angajamentul MMSS de a sustine dezvoltarea si eficientizarea institutiilor subordonate, precum si de a asigura servicii de calitate pentru toti cei implicati pe piata muncii din Romania.

Vizitele si discutiile initiate de ministrul Muncii reflecta dorinta de a imbunatati constant activitatea acestor institutii, prin pregatirea personalului si alocarea resurselor necesare pentru a oferi un mediu de lucru mai performant si mai bine adaptat cerintelor actuale.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 21, 2024, 1:04 PM 13:04

Disqus Comments Loading...