ANM: AVERTIZARE Oficiala NOWCASTING de ULTIM MOMENT pentru Romania in 22 Septembrie 2024

ANM AVERTIZARE Oficiala NOWCASTING ULTIM MOMENT Romania 22 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o avertizare oficiala nowcasting de ultim moment pentru Romania in 22 septembrie 2024, meteorologii aducandu-ne in imediata atentie un nou cod galben de vreme severa imediat apentru mai multe regiuni ale tarii.

ANM afirma ca aceasta avertizare este vcalabila pentru judetele Covasna si Brasov. Avertizarea este cauzata de aparitia unor conditii de ceata densa, ce va afecta vizibilitatea pe drumurile din regiunile vizate, aceasta putand fi redusa pana la chiar sub 50 de metri.

ANM afirma ca, in judetul Covasna, ceata va afecta zonele Intorsura Buzaului, Sita Buzaului si Barcani, in timp ce in judetul Brasov vor fi afectate localitatile Fagaras, Mandra, Voila, Sercaia, Vistea, Ucea si Beclean. Ceata densa va reduce vizibilitatea local la mai putin de 200 de metri, iar in unele locuri, aceasta va cobori sub 50 de metri, facand circulatia rutiera extrem de dificila.

Meteorologii recomanda conducatorilor auto sa adopte un stil de condus preventiv, sa reduca viteza, sa foloseasca luminile de ceata si sa evite depasirile si manevrele periculoase. De asemenea, pietonii sunt sfatuiti sa fie atenti la traversarile drumurilor, deoarece soferii ar putea avea dificultati in a-i observa in timp util.

Aceasta avertizare este valabila pana la imbunatatirea conditiilor atmosferice, insa ceata poate persista pe parcursul diminetii, afectand atat traficul rutier, cat si activitatile zilnice ale locuitorilor din aceste regiuni.

ANM va continua sa monitorizeze evolutia fenomenului si sa ofere actualizari in functie de schimbarile meteorologice. Soferii si locuitorii din zonele afectate sunt incurajati sa se informeze constant si sa ia masuri suplimentare de siguranta.

author avatar
Redactia iDevice.ro