Premiera Oficiala de ULTIM MOMENT Anuntata de Stefan-Radu Oprea pentru Romania

Premiera Oficiala ULTIM MOMENT Anuntata Stefan-Radu Oprea Romania

Stefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, aduce in imediata noastra atentie una dintre cele mai importante realizari pentru Romania, iar asta deoarece un eveniment recent care marcheaza un moment important pentru economia nationala a fost deschiderea fabricii Nokian Tyres, cu o premiera extrem de importanta pe plan loca.

Stefan-Radu Oprea sustine ca aceasta investitie reprezinta mai mult decat o simpla fabrica de anvelope; ea aduce beneficii semnificative atat din punct de vedere economic, cat si ecologic. Investitia impresionanta, de peste 650 de milioane de euro, este insotita de un ajutor de stat de 100 de milioane de euro, aprobat direct de Comisia Europeana.

“Aceasta companie va deveni unul dintre principalii exportatori ai Romaniei, iar anvelopele produse aici vor fi ‘curate’, din punct de vedere al procesului tehnologic nepoluant”, a subliniat Stefan-Radu Oprea.

Initiativa face parte dintr-un plan mai amplu de reindustrializare a Romaniei, sustinut de premierul Marcel Ciolacu. Acesta a inclus in planul sau o schema de ajutor de stat menita sa atraga investitii de anvergura similara, pe modelul fabricii Nokian Tyres.

Stefan-Radu Oprea aduce in atentie ca industria de anvelope din Romania are potentialul de a se dezvolta considerabil, alaturi de giganti precum Michelin, Continental si Pirelli, care si-au consolidat deja prezenta in tara. Oprea a subliniat faptul ca Romania poate deveni unul dintre principalii jucatori pe piata europeana a anvelopelor.

“In noul context european, marcat de raportul Draghi, avem o oportunitate extraordinara. Trebuie sa lucram impreuna cu mediul de afaceri pentru a o fructifica”, a adaugat ministrul Economiei.

Aceasta noua etapa in dezvoltarea industriala a Romaniei ar putea pune tara pe harta celor mai importanti producatori de anvelope la nivel global, contribuind astfel la cresterea exporturilor si la crearea de locuri de munca bine platite.

Fabrica Nokian Tyres promite sa devina un model de succes in atragerea de investitii straine in Romania, consolidand pozitia tarii pe piata internationala si contribuind la o dezvoltare economica sustenabila.

author avatar
Redactia iDevice.ro