X

Programul Oficial de ULTIM MOMENT Agreat de Florin Barbu pentru Sustinerea Agriculturii in Romania

Florin-Ionut Barbu, Ministrul Agriculturii, l-a primit saptamana aceasta la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pe Excelenta Sa Mohammed Abdulghani Khayat, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Regatului Arabiei Saudite in Romania. In cadrul intalnirii, cei doi oficiali au discutat despre rezultatele vizitei delegatiei MADR in Regatul Arabiei Saudite, care a avut loc in luna iulie a acestui an.

Florin Barbu sustine ca in urma discutiilor, ministrul Barbu si ambasadorul saudit au convenit sa definitiveze un program de vizite pentru o delegatie de oameni de afaceri si experti tehnici din Arabia Saudita. Aceasta delegatie urmeaza sa viziteze mai multe ferme din Romania, unde vor explora oportunitati in productia primara si in sectorul de procesare.

Acest schimb de experienta si tehnologie ar putea deschide noi cai de colaborare intre cele doua tari, vizand dezvoltarea agriculturii romanesti si atragerea de investitii.

Florin Barbu aduce in atentie si ca in acelasi timp, secretarul de stat Adrian Pintea a efectuat o vizita in Statele Unite, unde a avut ocazia sa exploreze solutii inovatoare in domeniul irigatiilor si gestionarii resurselor de apa. Acesta a vizitat mai multe companii si proiecte de referinta, printre care se numara WiseConn Irrigation Company, Turlock Irrigation District si Rubicon Water.

La WiseConn Irrigation Company, delegatia romana a fost impresionata de tehnologia de monitorizare si control inteligent al irigatiilor, care optimizeaza utilizarea apei si reduce risipa. Pintea a subliniat importanta acestor tehnologii pentru Romania, in contextul schimbarilor climatice si al nevoii de a eficientiza resursele.

Vizita la Turlock Irrigation District a oferit o perspectiva asupra modului in care se poate gestiona eficient atat apa, cat si energia. Proiectul NEXUS, dezvoltat in aceasta regiune, integreaza aceste doua resurse intr-un mod inovator, abordare ce ar putea fi valorificata si in Romania pentru a sprijini fermierii si a proteja mediul.

In cadrul vizitei la Rubicon Water, Pintea a observat solutii avansate de automatizare a irigatiilor, care optimizeaza distributia apei si reduc pierderile. Aceste tehnologii ar putea contribui semnificativ la modernizarea sistemelor de irigatii din Romania, crescand productivitatea si reducand costurile pentru fermieri.

Secretarul de stat a concluzionat ca aceste vizite au confirmat importanta tehnologiilor moderne in agricultura sustenabila. El si-a exprimat convingerea ca parteneriatele si solutiile explorate vor avea un impact pozitiv asupra agriculturii romanesti, ajutand fermierii sa se adapteze la provocarile climatice si sa gestioneze mai eficient resursele disponibile.

Aceste discutii si vizite subliniaza angajamentul Romaniei de a aduce tehnologii de ultima generatie si de a dezvolta parteneriate internationale in beneficiul agriculturii, un sector esential pentru economia tarii.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 22, 2024, 2:34 PM 14:34

Disqus Comments Loading...