X

Romania: Informarile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Masurilor Nationale pentru Aderare la Schengen

Romania a publicat o serie de informari oficiale de ultim moment cu privire la eforturile majore facute pentru aderarea deplina la Schengen in cel mai scurt timp posibil, iar asta pentru ca ne sunt oferite o serie de informatii importante in legatura cu felul in care granitele sunt protejate impotriva fenomenului migratiei ilegale, care devine tot mai problematic.

Romania continua sa isi protejeze granitele in mod foarte activ, depistand saptamanal cetateni straini care incearca sa treaca ilegal granita de stat catre Vestul Europei, aderarea deplina la Schengen fiind in centrul misiunilor pe care le deruleaza Politia de Frontiera, mai ales in contextul european privind migratia si azilul, cu Germania, Olanda, Ungaria in prim-plan.

Romania foloseste tehnica de ultima generatie pentru monitorizarea frontierelor, a crescut numarul de patrule care protejeaza granitele de stat in fiecare zi si continua sa se doteze cu echipamente noi, pentru a se asigura de faptul ca aderarea deplina la Schengen va fi posibila cat mai curand, chiar daca acum contextul european nu este cel mai favorabil, din pacate.

“De la începutul anului 2024, Poliţia de Frontieră Română a urmărit îndeplinirea atribuţiilor conferite de legislaţia naţională în vigoare, iar principalul obiectiv l-a constituit integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. În primele opt luni ale anului 2024, în urma acţiunilor de supraveghere şi control ale frontierei de stat, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă 2.837 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat.

Din care 980 pe sensul de intrare în ţară şi 1.857 pe sensul de ieşire din ţară. Pentru gestionarea fenomenului migrației ilegale a fost alocată tehnică nouă, a crescut numărul de patrule și echipamente de supraveghere.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 22, 2024, 1:37 PM 13:37

Disqus Comments Loading...