X

Ungaria si Olanda iau Masuri Drastice Oficiale de ULTIM MOMENT ce Ameninta Aderarea Romaniei la Schengen

Ungaria continua sa puna paie pe incendiul care are cu putere in politica europeana, iar asta pentru ca guvernul lui Viktor Orban a anuntat in mod oficial ca intentioneaza sa se alature Olandei in initiativa de a cere excluderea aplicarii legislatiei pentru migratie si azil pe teritoriul sau, amenintand si aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Ungaria spune ca este nevoie de masuri drastice pentru oprirea migratiei ilegale, asa ca sustine Olanda in initiativa sa fara sanse de reusita, dorind doar sa genereze si mai mult haos, pentru ca aceasta cerere este imposibil de realizat, chiar daca ameninta aderarea deplina a Romaniei la Schengen, desi in mod public spune ca e dornica sa ramana in sistem.

Ungaria este un paradox total, asa cum era de asteptat, dar actiunile sale arata ca nu va renunta usor la blocarea primirii de migranti in UE, asa ca va fi interesant de vazut cum va gestiona Comisia Europeana problema, din moment ce si Olanda e suparata, iar aderarea deplina a Romaniei la Schengen ramane tot in aer.

“Ungaria a preluat președinția într-o perioadă de circumstanțe și provocări extraordinare: războaie în vecinătatea noastră și competitivitatea în scădere a Europei. Președinția noastră a Consiliului Uniunii Europene își propune să găsească răspunsuri comune la provocările comune europene. Ne stabilim prioritățile având în vedere acest lucru.

Sunt necesare acțiuni drastice pentru a stopa migrația ilegală, guvernul ungar se va alătura Țărilor de Jos pentru a cere renunțarea la normele UE în materie de azil și migrație, dacă o modificare a tratatului permite acest lucru. Se vor lua măsurile legale și administrative necesare. Ungaria este și va rămâne un membru angajat al spațiului Schengen.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 22, 2024, 10:06 AM 10:06

Disqus Comments Loading...