X

ANM: AVERTIZARI NOWCASTING Meteorologice NOWCASTING de ULTIM MOMENT in Romania pe 23 Septembrie 2024

ANM, Agentia Nationala de Meteorologie, a emis avertizari nowcasting meteorologice oficiale de ultim moment in Romania pe 23 septembrie 2024, aducand in imediata atentie a romanilor doua avertizari de tip cod galben, valabile pentru judetele Suceava, Covasna si Harghita, elevizand asupra aparitiei cetii dense care va reduce semnificativ vizibilitatea.

ANM afirma intr-o prima avertizare ca zonele vizate sunt: Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Brosteni, Frasin, Vama, Fundu Moldovei, Saru Dornei, Dorna Candrenilor, Pojorata, Dorna-Arini, Crucea, Iacobeni, Sadova, Panaci, Poiana Stampei si Cosna.

ANM avertizeaza ca se vor semnala fenomene de ceata care reduc vizibilitatea sub 200 de metri in mod local, iar pe alocuri vizibilitatea poate scadea sub 50 de metri, crescand astfel riscul de accidente rutiere.

A doua atentionare emisa de catre ANM vizeaza judetul Covasna, in special zona depresionara si localitatile Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc, Covasna, Baraolt si altele, precum si zona depresionara a judetului Harghita, incluzand localitati precum Miercurea Ciuc, Toplita, Gheorgheni si Ditrau, se afla sub acelasi Cod Galben de ceata.

Vizibilitatea in aceste zone va fi redusa similar, sub 200 de metri in general, si izolat sub 50 de metri. Autoritatile recomanda soferilor sa circule cu prudenta sporita si sa utilizeze luminile de ceata, avand in vedere ca conditiile meteorologice pot crea dificultati majore in trafic.

Deasemenea, suntem sfatuiti sa evitam deplasarilor neesentiale in intervalul orar in care avertizarile sunt valabile. ANM monitorizeaza in continuare situatia si va emite noi atentionari daca va fi necesar.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 23, 2024, 8:52 AM 08:52

Disqus Comments Loading...