Anunturile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei cu Necesitatile Oficiale pentru Romania

Anunturile ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Necesitatile Oficiale Romania

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a facut astazi o serie de declaratii extrem de importante, cu privire la invatamantul din Romania, iar asta pentru ca ea a subliniat oficial importanta sanatatii copiilor in contextul dezvoltarii unei natiuni sanatoase.

Ministrul Educatiei a participat la un eveniment UNICEF derulat sub tema „Sanatatea unei natiuni pleaca de la sanatatea copiilor nostri”, ministrul a discutat despre rolul crucial al adoptarii unui stil de viata sanatos, al echilibrului emotional si al unei educatii de calitate pentru copiii si tinerii din Romania.

„Multumesc UNICEF pentru parteneriatul solid si sprijinul continuu in promovarea echitatii si incluziunii in educatie”, a declarat Ligia Deca, adaugand ca prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), Romania face investitii semnificative in construirea si modernizarea scolilor si creselor.

Ministrul Educatiei sustine deasemenea ca aceste investitii vizeaza crearea unui mediu educational sanatos si modern, care include dotarea salilor de sport, cabinetelor de logopedie si consiliere scolara, precum si oferirea de suport emotional si psihologic elevilor.

Ministrul Educatiei a mentionat, de asemenea, eforturile guvernului de a suplimenta numarul consilierilor scolari, profesorilor itineranti si de sprijin, subliniind ca peste 500 de noi posturi au fost aprobate doar in acest an scolar, printr-o recenta hotarare de Guvern.

„Extinderea retelei de medicina scolara este esentiala. Parintii si elevii au nevoie de specialisti care sa ofere informatii utile despre nutritie, prevenirea dependentelor si alte aspecte legate de sanatate”, a adaugat Ligia Deca in cadrul evenimentului de la Bucuresti.

In semn de recunoastere a eforturilor depuse in aceste directii esentiale, Ligia Deca a fost onorata cu o distinctie speciala. „Acest premiu reflecta angajamentul nostru comun in transformarea acestor obiective in realitate pentru generatiile viitoare”, a concluzionat ministrul.

Ministrul Educatiei sustine deasemenea ca evenimentul a subliniat importanta colaborarii dintre institutiile de stat si organizatiile internationale, precum UNICEF, pentru a asigura un viitor mai sanatos si echitabil pentru copiii Romaniei.

author avatar
Redactia iDevice.ro