X

Germania Ataca Austria Plangerile Oficiale de ULTIM MOMENT Vizand si Aderarea Romaniei la Schengen

Germania si Austria au avut numeroase dispute de-a lungul timpului, asa cum se intampla de obicei intre tarile vecine, insa acum o serie de critici dure impotriva guvenrului lui Karl Nehammer au in centru problema migratiei, ceea ce ar putea avea un impact si asupra aderarii depline a Romaniei la Schengen, desi nu este foarte clar in ce sens.

Germania, prin liderul CDU, Friedrich Merz, critica dur politica de azil a Austriei, iar asta pentru ca acuza guvernul lui Karl Nehammer ca permite tranzitul migrantilor catre teritoriul german, in loc sa-i opreasca pe teritoriul sau, problema fiind una foarte serioasa, care poate afecta serios aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Germania a inceput recent sa impuna controale mai stricte la granitele sale terestre, ceea ce Austria a criticat serios, insa problemele sunt de ambele parti, lideri impotranti din ambele tari criticand masurile acestea, iar aderarea deplina a Romaniei la Schengen este prinsa la mijloc, fara sanse reale de a se realiza ceea ce ne dorim, chiar atat de curand.

“De fapt, avem toate motivele să ne plângem vecinilor noștri care nu mai respectă regulile tratatelor și reglementărilor europene. Trimiterea migranților în Germania este ilegală și un act neprietenos față de noi. Nu trebuie să duci pe nimeni înapoi. Pentru că le au pe teritoriul lor. Pur și simplu nu le vom lua înapoi.

În apogeul crizei refugiaților în 2015 și 2016, Austria a fost cea mai importantă țară de tranzit pentru refugiații care se mutau în Germania. La acel moment, 90 la sută din toți oamenii au fost trimiși în Germania de autoritățile austriece. Majoritatea migranților vin în prezent în Germania prin Polonia, urmați îndeaproape de Austria.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 23, 2024, 9:12 AM 09:12

Disqus Comments Loading...