X

Intalnirile Importante ale lui Volodimir Zelenski in SUA pentru Sustinerea Razboiului cu Rusia

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat astazi ca a avut o intalnire cruciala cu cancelarul german Olaf Scholz, unde au discutat modalitati de a aduce pacea mai aproape pentru regiune. “Cheia pentru a realiza acest lucru este sa ramanem uniti”, a spus Zelenski, subliniind importanta colaborarii internationale pentru a pune capat conflictului din Ucraina.

El a mentionat si ca Formula Ucrainei pentru pace, prezentata la Summitul pentru pace, reprezinta o platforma solida pentru a asigura restabilirea completa a securitatii nu doar pentru Ucraina, ci si pentru intreaga Europa.

Zelenski a mai adaugat ca Ucraina se pregateste deja pentru organizarea celui de-al doilea Summit pentru pace, unde spera sa continue eforturile pentru consolidarea securitatii europene.

“Suntem profund recunoscatori Germaniei pentru sprijinul acordat. Impreuna, am salvat mii de vieti si suntem convinsi ca putem contribui si mai mult la consolidarea securitatii intregului continent european”, a afirmat presedintele ucrainean.

In cadrul vizitei sale recente in Statele Unite, Zelenski s-a intalnit cu oficiali de rang inalt, inclusiv guvernatorul statului Pennsylvania, Josh Shapiro, senatorul Bob Casey si congresmanul Matt Cartwright.

El a multumit pentru sprijinul consistent al Statelor Unite si a subliniat dorinta ambelor tari de a-si intensifica colaborarea in diverse domenii. “Am fost de acord sa lucram si mai activ pentru a ne spori puterea comuna – puterea atat a Ucrainei, cat si a Americii”, a spus liderul ucrainean.

Zelenski a facut o vizita simbolica la Scranton, Pennsylvania, unde a fost impresionat de ospitalitatea localnicilor care au decorat orasul in culorile albastru si galben ale drapelului ucrainean. Aici, el a vizitat o fabrica de productie a obuzelor de artilerie de 155 mm, mentionand ca productia va fi marita pentru a sprijini eforturile de razboi ale Ucrainei.

In incheierea vizitei sale, presedintele Ucrainei a subliniat importanta cooperarii dintre statul Pennsylvania si regiunea Zaporizhzhia, incheind acorduri de extindere a colaborarii industriale intre cele doua parti. Zelenski a subliniat ca locuri ca aceste fabrici sunt dovada clara ca lumea democratica poate triumfa.

“Multumim oamenilor ca acestia – in Ucraina, in America si in toate tarile partenere – care lucreaza neobosit pentru a se asigura ca viata este protejata”, a conchis presedintele ucrainean.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 23, 2024, 11:22 PM 23:22

Disqus Comments Loading...