Standard de ULTIM MOMENT pe care Stefan-Radu Oprea il Anunta ca Adoptat Oficial in Romania

Standard ULTIM MOMENT Stefan-Radu Oprea Anunta Adoptat Oficial Romania

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, aduce in atentia a milioane de romani, printr-o noua informare oficiala, un standard adoptat recent in Romania si a accentuat importanta critica a inovatiei in economia actuala, dar si cea viitoare, a tarii noastre.

Stefan-Radu Oprea spune ca in contextul dinamic al pietei, inovatia a devenit o necesitate pentru companiile care doresc sa prospere. Exemplele unor giganti tehnologici precum Apple, Tesla si Amazon demonstreaza cum inovatia continua poate transforma idei revolutionare in produse si servicii care schimba complet industrii.

Un pas major in sprijinul inovatiei este adoptarea de catre ASRO – Organismul National de Standardizare a standardului SR EN ISO 56008:2024. Acest standard ofera un cadru esential pentru masurarea si gestionarea eficienta a inovatiei in cadrul companiilor. El pune la dispozitie instrumente care permit companiilor sa transforme ideile creative in realitati tangibile, aliniate cu obiectivele lor strategice.

Stefan-Radu Oprea spune ca standardul introduce masuratori clare pentru toate etapele inovatiei: fiecare idee inovatoare trebuie sa aiba o baza solida pentru a fi dezvoltata cu succes; urmareste eficienta proceselor interne si asigura ca acestea sunt in linie cu obiectivele organizationale;  masuratori pentru initiativele de inovare care ofera un sistem de monitorizare a progresului pentru a ajusta rapid directia in cazul in care rezultatele nu sunt conforme cu asteptarile.

Stefan-Radu Oprea vorbeste si masuratori ale portofoliului de inovare  care evalueaza performanta generala a initiativelor de inovare si optimizeaza alocarea resurselor pentru impact maxim. Adoptarea acestui standard poate transforma inovatia intr-un proces bine organizat si masurat, care contribuie semnificativ la succesul companiilor.

Implementarea cadrului oferit de SR EN ISO 56008:2024 aduce un avantaj competitiv, reducand decalajul dintre dezvoltarea unei idei si comercializarea acesteia. Astfel, companiile din Romania pot contribui la tranzitia verde si digitala a Europei, accelerand adoptarea inovatiilor sustenabile.

Integrarea standardizarii in cercetare si inovare este esentiala pentru un viitor economic mai sustenabil si digitalizat, iar SR EN ISO 56008:2024 reprezinta un pas important in acest sens.

author avatar
Redactia iDevice.ro