X

ANM: AVERTIZARILE Meteorologice NOWCASTING Oficiale de ULTIM MOMENT in Romania pe 24 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizarile meteorologice nowcasting oficiale de ultim moment in Romania pe 24 septembrie 2024, aducandu-ne in atentie doua coduri galbene de ceata densa pentru mai multe zone din judetele Harghita si Suceava.

ANM spune in prima avertizare, emisa la ora 7:02 si valabila inclusiv acum, ca zonele afectate includ zona depresionara a judetului Harghita, cu localitatile: Miercurea Ciuc, Toplita, Gheorgheni, Ditrau, Sandominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsangeorgiu, Sarmas, Frumoasa, Lazarea, Sansimion, Carta, Siculeni, Mihaileni, Tomesti, Galautas, Ciceu, Sanmartin, Sancraieni, Danesti, Subcetate, Madaras, Tusnad, Santimbru, Voslabeni, Cozmeni, Leliceni, Pauleni-Ciuc si Racu.

ANM mentioneaza ca a doua avertizare, emisa la ora 5:20 si valabila in perioada urmatoare, vizeaza zonele vizate din judetul Suceava: Vatra Dornei, Saru Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Panaci, Poiana Stampei si Cosna.

In aceste zone se va semnala ceata care determina vizibilitate redusa, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. Soferii sunt sfatuiti sa circule cu prudenta sporita, sa foloseasca luminile de ceata si sa adapteze viteza la conditiile de trafic.

Autoritatile recomanda cetatenilor sa fie atenti in deplasari, atat pietonale, cat si cu vehicule, si sa urmareasca actualizarile meteo. Ceata densa poate afecta de asemenea traficul aerian si feroviar, precum si desfasurarea activitatilor in aer liber. Pentru informatii suplimentare si actualizari, vizitati site-ul ANM sau urmariti canalele oficiale de comunicare.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 24, 2024, 8:59 AM 08:59

Disqus Comments Loading...