X

ELECTRICA: 3 Masuri Oficiale IMPORTANTE Adoptate in urma Problemelor Majore

ELECTRICA, cel mai mare furnizor de energie electrica pentru 19 judete din Romania si aproape 4 milioane de Romani, a facut o serie de anunturi, vorbind despre faptul ca in era digitalizarii accelerate, tehnologiile inteligente joaca un rol esential in transformarea si adaptarea retelelor electrice la noile concepte care definesc sistemele energetice moderne: descentralizare, producere distribuita, stocare de energie si raspuns la cerere.

ELECTRICA spune ca digitalizarea nu mai este o optiune, ci o necesitate stringenta, care impune utilizarea de platforme avansate, programe si sisteme informatice capabile sa rezolve probleme complexe si sa asigure continuitatea in producerea si alimentarea cu energie electrica.

“Digitalizarea este indispensabila si este nevoie de platforme, de programe si sisteme informatice care sa rezolve si sa solutioneze problemele, asigurand continuitatea in producerea si alimentarea cu energie electrica”, a afirmat dna Gabriela Orman, Director Divizie Reglementare si Managementul Activelor la ELECTRICA.

ELECTRICA, cu toate acestea, subliniaza ca odata cu avansul tehnologic si dezvoltarea sistemelor si aplicatiilor informatice, au progresat si amenintarile de securitate cibernetica. In domeniul energetic, numarul de incidente de securitate cibernetica a crescut semnificativ, ceea ce impune identificarea de solutii eficiente si implementarea unor masuri riguroase care sa asigure securitatea infrastructurilor electrice critice.

ELECTRICA: 3 Masuri Oficiale IMPORTANTE Adoptate in urma Problemelor Majore

“Anul trecut, la DEER a avut loc un atac cibernetic, care a fost manageriat corespunzator de catre specialistii companiei, in colaborare cu alte institutii de profil. Pentru noi, acesta a fost un semnal si ca urmare, ne-am organizat si am luat masuri”, a mentionat dna Gabriela Orman.

In urma acestui incident, DEER a decis sa isi consolideze capacitatile de aparare cibernetica prin infiintarea Directiei Security Operation Center. Aceasta noua structura are responsabilitati majore in implementarea a trei proiecte importante: Dezvoltarea unui centru de operatiuni de securitate de ultima generatie, capabil sa detecteze si sa raspunda in timp real la amenintarile cibernetice emergente.

Implementarea unor sisteme avansate de monitorizare si control al accesului la informatiile critice, asigurand ca doar persoanele autorizate pot accesa datele sensibile. Gestionarea informatiilor de securitate si asigurarea conformitatii cu standardele si reglementarile in vigoare, pentru a mentine un nivel inalt de protectie a infrastructurii energetice.

ELECTRICA, prin aceste initiative, isi propune sa intareasca securitatea cibernetica a sistemelor sale si sa protejeze infrastructura energetica impotriva amenintarilor tot mai sofisticate. Compania recunoaste importanta vitala a securitatii cibernetice in contextul digitalizarii si este determinata sa adopte cele mai bune practici si tehnologii disponibile.

“Este esential sa fim proactivi si sa investim in securitatea cibernetica pentru a ne proteja atat infrastructura, cat si clientii. Continuitatea furnizarii de energie electrica depinde in mare masura de capacitatea noastra de a gestiona si preveni incidentele cibernetice”, a subliniat dna Orman.

Digitalizarea aduce cu sine numeroase beneficii, inclusiv eficientizarea operatiunilor, imbunatatirea serviciilor pentru clienti si integrarea surselor de energie regenerabila. Cu toate acestea, companiile din sectorul energetic trebuie sa fie constiente de riscurile asociate si sa isi consolideze sistemele de securitate pentru a face fata provocarilor actuale.

ELECTRICA continua sa investeasca in tehnologie si in formarea personalului specializat, recunoscand ca oamenii sunt o componenta cruciala in ecosistemul de securitate cibernetica. Printr-o combinatie de tehnologie avansata si expertiza umana, compania isi propune sa asigure un mediu sigur si fiabil pentru productia si distributia de energie electrica.

ELECTRICA, in contextul in care infrastructura energetica devine tot mai interconectata si dependenta de tehnologie, abordarea proactiva a securitatii cibernetice este esentiala. Initiativele ELECTRICA reprezinta un pas important in aceasta directie, demonstrand angajamentul companiei fata de siguranta si continuitatea serviciilor oferite consumatorilor.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 24, 2024, 9:09 PM 21:09

Disqus Comments Loading...