X

Informarile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei privind Invatamantul din Romania

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a decis sa faca public un mesaj extrem de important, prin care incearca sa aduca in atentia romanilor de ce Educația timpurie joacă un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor, iar orice investiție în acest domeniu reprezintă, de fapt, o investiție în viitorul societății noastre.

Ministrul Educatiei a transmis acest mesaj in cadrul Conferintei internationale „Un viitor luminos dincolo de granite: investitia in educatia si ingrijirea timpurie a copiilor”, organizata la Chisinau de Birourile UNICEF din Romania si Republica Moldova, impreuna cu Biroul Regional UNICEF pentru Europa si Asia Centrala.

„Educatia timpurie este piatra de temelie a dezvoltarii copiilor nostri si, de aceea, orice investitie in acest sector reprezinta, de fapt, o investitie in viitor”, a subliniat Ligia Deca. In cadrul evenimentului, ministrul a evidentiat progresul pe care Romania l-a facut in acest domeniu, subliniind importanta sprijinului international si al colaborarii regionale.

Ministrul Educatiei spune ca noua Lege a invatamantului preuniversitar din Romania reflecta aceasta prioritate. „Am extins reteaua de crese si gradinite cu ajutorul fondurilor europene si al Bancii Mondiale, iar pana in 2030 grupa mica de gradinita va deveni obligatorie”, a adaugat Deca, subliniind faptul ca Romania reduce treptat varsta de intrare in sistemul de invatamant obligatoriu.

Romania isi propune sa dezvolte educatia timpurie in stransa colaborare cu mediul universitar si liceele pedagogice, prin introducerea unei rute dedicate de formare pentru profesorii de educatie timpurie. „Avem nevoie de profesori bine pregatiti, care sa inteleaga cat de cruciala este educatia timpurie pentru viitorul fiecarui copil”, a spus Deca.

Ministrul Educatieitransmite ca evenimentul a pus in evidenta si colaborarea stransa dintre Romania si Republica Moldova in domeniul educatiei. „Tara noastra ramane aproape de Republica Moldova inclusiv in ceea ce priveste dezvoltarea sectorului de educatie.

Colaborarea noastra reprezinta un pas important pentru a gasi solutii comune la problemele sistemelor noastre de invatamant”, a concluzionat ministrul roman. Conferinta de la Chisinau a adus impreuna experti internationali, reprezentanti ai guvernelor si ai societatii civile, subliniind necesitatea investitiilor pe termen lung in educatia si ingrijirea timpurie a copiilor.

Mesajul principal a fost clar: un viitor mai bun pentru copii incepe cu educatia timpurie, iar angajamentele asumate astazi vor aduce rezultate vizibile in deceniile urmatoare.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 24, 2024, 6:17 PM 18:17

Disqus Comments Loading...