X

Revolutia Din Romania Anuntata de Ministrul Energiei, ce Trebuie sa Stie Romanii

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat recent ca Romania traverseaza cel mai bun moment de dupa 1989 in sectorul energetic, datorita unei “revolutii energetice” care a inceput si este ireversibila. Acesta a subliniat importanta investitiilor masive in energie, mentionand ca peste 13 miliarde de euro in fonduri nerambursabile au fost atrase pentru dezvoltarea acestui domeniu.

“Probabil m-ati mai auzit spunand ca sunt cel mai norocos ministru. Oamenii din energie sunt absolut minunati, iar Romania traverseaza cel mai bun moment post-1989 prin revolutia energetica pe care am inceput-o”, a afirmat Burduja.

Ministrul a prezentat un raport de activitate detaliat, de peste 100 de pagini, care ofera o imagine clara asupra situatiei actuale, defalcata pe toate programele de investitii. In premiera, raportul include si o harta a proiectelor in derulare. Documentul este deschis comentariilor si feedback-ului public, demonstrand transparenta cu care ministerul abordeaza aceste initiative.

Cu proiecte in valoare de aproape 10 miliarde de euro deja semnate si in implementare, Burduja a evidentiat impactul pozitiv al acestora asupra economiei nationale. “Toate genereaza locuri de munca, prosperitate, dezvoltare si renasterea industriei romanesti. Iar pentru toti romanii, in 2-3 ani, cand multe se vor finaliza, aceste investitii in productie, transport, distributie si stocare vor aduce si preturi mai mici la facturi”, a adaugat el.

Desi nu provine din sectorul energetic, ministrul a marturisit ca a fost primit cu bratele deschise si ca, alaturi de echipa sa adusa de la Ministerul Digitalizarii si de profesionistii din Ministerul Energiei, s-a concentrat pe un obiectiv clar: “Investitii, investitii, investitii.”

Burduja este optimist in ceea ce priveste pozitia Romaniei in sectorul energetic regional. “Romania are vocatie de lider in sectorul energetic regional, iar energia mai sigura, mai ieftina si mai verde inseamna securitate nationala, o viata mai buna si o tara mai curata pentru urmatoarele generatii”, a declarat el.

In ciuda eforturilor intense, care implica 16-18 ore de munca zilnic, ministrul recunoaste ca rezultatele nu vor aparea peste noapte. Cu toate acestea, el este convins ca “revolutia energetica a Romaniei a inceput si este ireversibila.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 24, 2024, 12:44 AM 00:44

Disqus Comments Loading...