X

Standardele Oficiale de ULTIM MOMENT ale Simonei Bucura-Oprescu Impuse cu un nou Ordin al Guvernului

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a publicat un nou ordin ministerial pe care intentioneaza sa il adopte in perioada urmatoare, iar asta deoarece el aduce modificari importante standardelor specifice minime de calitate obligatorii pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilitati.

Simona Bucura-Oprescu anunta ca una dintre principalele schimbari se refera la extinderea aplicarii acestor standarde si pentru serviciile sociale destinate adultilor cu dizabilitati proveniti din zona conflictului armat din Ucraina. Astfel, serviciile infiintate conform Ordonantei Guvernului nr. 96/2024 vor trebui sa respecte aceleasi criterii de calitate ca si cele existente.

In ceea ce priveste procedurile de suspendare sau incetare a acordarii serviciilor, ordinul prevede ca responsabilii trebuie sa intocmeasca fisa de suspendare sau incetare in maximum 12 ore de la constatarea anumitor situatii specifice. Deasemenea, se introduce obligativitatea elaborarii unui plan de urgenta in caz de suspendare, retragere sau incetare a licentei de functionare a serviciului social, care trebuie sa fie disponibil la sediul centrului si comunicat beneficiarilor.

Simona Bucura-Oprescu mentioneaza ca noile reglementari includ si actualizarea indicatorilor de monitorizare si control, pentru a asigura o supraveghere mai riguroasa a calitatii serviciilor oferite. Planul de urgenta devine astfel un document esential, menit sa garanteze continuitatea si calitatea asistentei oferite persoanelor vulnerabile.

Prin aceste modificari, Ministerul Muncii urmareste imbunatatirea cadrului legislativ si operational al serviciilor sociale, asigurand o protectie sporita pentru persoanele adulte cu dizabilitati, inclusiv pentru cele afectate de conflictul din Ucraina.

Simona Bucura-Oprescu, prin aceasta initiativa reflecta foarte clar angajamentul autoritatilor de a adapta politicile sociale la nevoile actuale si de a promova incluziunea sociala. Prin consolidarea standardelor de calitate si extinderea lor catre noi categorii de beneficiari, se doreste asigurarea unui nivel ridicat de asistenta si suport pentru cei aflati in dificultate.

Simona Bucura-Oprescu explica foarte clar faptul ca, ministerul Muncii incurajeaza in viitor toti furnizorii de servicii sociale sa implementeze noile prevederi si sa contribuie activ la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor adulte cu dizabilitati.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 24, 2024, 6:44 PM 18:44

Disqus Comments Loading...