Ungaria: Boicotul de ULTIM MOMENT in UE care Ameninta Aderarea Deplina la Schengen a Romaniei

Ungaria Boicotul ULTIM MOMENT UE Ameninta Aderarea Deplina Schengen Romaniei

Ungaria transmite un mesaj apocaliptic de la Bruxelles, guvernul lui Viktor Orban spunand ca exista o sansa extrem de mare ca Uniunea Europeana sa aiba foarte mult de suferit din cauza migratiei ilegale, daca actualul pact privind migratia si azilul nu este revizuit, ceea ce ar putea intarzia si mai mult aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Ungaria spune ca intregul cadrul de azil si migratie risca sa se prabuseasca daca actualul sistem “stricat” nu este modificat, preluand retorica Olandei, care a cerut deja sa fie exceptata de la aplicarea noilor reguli din 2026, totul putand degenera intr-un blocaj politic european, care ar afecta indiscutabil si aderarea la Schengen a Romaniei.

Ungaria a afirmat in repetate randuri ca sustine aderarea Romaniei la Schengen cu granitele terestre, insa ceea ce face in plan paralel arata ca vorbele goale de la Budapesta ne-ar putea aduce mai mult rau, decat bine, pentru ca avand Austria la portofoliul migratiei din Comisia Europeana, obiectivele noastre devin cam imposibil de realizat.

“Cadrul actual de azil și migrație al Uniunii Europene este total disfuncțional. Nu cred că ține de provocările contemporane și că ar trebui revizuit. În acest context, este de remarcat faptul că Țările de Jos și-au semnalat intenția de a renunța la acest pact de migrație, iar Ungaria s-a alăturat inițiativei.

Dacă UE nu va acționa rapid în revizuirea politicii de azil și migrație, într-un mod care să corespundă așteptărilor și aspirațiilor cetățeanului european, atunci riscăm prăbușirea întregului cadru de azil și migrație pe care îl avem în Europa. Uniune. Consider că un nou pact privind migrația și azilul… ar trebui să se concentreze pe protecția frontierelor externe.”

author avatar
Redactia iDevice.ro