Acordul Oficial de ULTIM MOMENT Semnat de Marcel Ciolacu pentru Viitorul Romaniei

Acordul Oficial ULTIM MOMENT Semnat Marcel Ciolacu Viitorul Romaniei

Marcel Ciolacu, prim-ministrul Romaniei, a participat la ceremonia de semnare a unui Acord extrem de important pentru tara noastra, deoarece el priveste imprumutul din Fondul pentru Finantare Militara al Statelor Unite ale Americii, un eveniment de importanta majora pentru consolidarea capacitatii de aparare a Romaniei. Evenimentul a avut loc in prezenta ambasadorului SUA in Romania, Kathleen Kavalec, si a mai multor oficiali de rang inalt.

Marcel Ciolacu a participat la semnarea documentului impreuna cu cu ministrul Finantelor, Marcel Bolos, in timp ce din partea SUA a fost semnat de Michael Miller, directorul Agentiei de Cooperare in Domeniul Apararii a SUA. La eveniment au participat vicepremierul Marian Neacsu, ministrul Apararii, Angel Tilvar, si ministrul Economiei, Stefan-Radu Oprea.

Acordul prevede accesul Romaniei la o finantare de 920 de milioane de dolari din partea SUA, bani ce vor fi utilizati pentru modernizarea tehnicii militare a Fortelor Armate Romane si dezvoltarea industriei locale de aparare. “Semnarea acestui acord este un pas important in efortul Romaniei de a-si moderniza armata si de a contribui la securitatea colectiva a NATO,” a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat ca acest acord reprezinta un moment crucial in evolutia Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA. “Este un argument solid al increderii de care ne bucuram in relatia cu aliatul nostru strategic. Vom investi in crearea de noi capacitati de productie, vom crea locuri de munca si vom redeveni relevanti in industria de aparare la nivel regional,” a adaugat Ciolacu.

Pe langa acest aspect economic, premierul a subliniat ca Romania va avea acces la echipamente militare de ultima generatie, esentiale pentru colaborarea eficienta cu SUA si aliatii NATO in vederea consolidarii apararii colective si a descurajarii amenintarilor la adresa flancului estic al Aliantei.

Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec, a apreciat raspunsul Romaniei in contextul actual marcat de tensiunile geopolitice, mai ales cele generate de razboiul din Ucraina. “Romania a demonstrat ca este un furnizor important de securitate in cadrul NATO, nu doar un beneficiar,” a afirmat ambasadorul, laudand eforturile tarii noastre de a sprijini stabilitatea regionala.

Oficialii americani au subliniat rolul esential al Romaniei in contextul strategic actual din Europa, accentuand ca tara noastra a dovedit prin actiunile sale ca este un lider responsabil in vremuri de incertitudine.

Acordul semnat astazi marcheaza o noua etapa in relatia romano-americana, consolidand atat capacitatea defensiva a Romaniei, cat si statutul sau de aliat de incredere in cadrul NATO.

author avatar
Redactia iDevice.ro