X

Actul Normativ de ULTIM MOMENT Anuntat de Sorin Grindeanu, Masurile Pregatite de Guvernul Romaniei

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, vrea sa adopte o noua Hotarare de Guvern, prin care intentioneaza sa implementeze o serie de schimbari foarte importante pentru Romania, el anuntand recent ca Romania se confrunta cu o crestere semnificativa a mobilitatii sociale, in special in timpul orelor de varf, ceea ce a dus la o aglomerare excesiva pe retelele rutiere.

Sorin Grindeanu transmite ca principalii vinovati sunt microbuzele si autoturismele, care contribuie la trafic intens si congestii urbane. Grindeanu a subliniat ca aceasta situatie poate fi imbunatatita doar prin cresterea capacitatii de transport feroviar, atat in ceea ce priveste numarul de trenuri disponibile, cat si calitatea acestora.

Sorin Grindeanu spune ca una dintre prioritatile actuale este inlocuirea parcului de material rulant utilizat in transportul feroviar public de calatori. Noile achizitii vor cuprinde unitati de transport moderne, care sa ofere pasagerilor conditii optime de confort si siguranta. Acest lucru este vital nu doar pentru sporirea mobilitatii, dar si pentru cresterea calitatii vietii in Romania.

Sorin Grindeanu a mentionat ca noile rame electrice regionale, RE-R2, vor deservi municipiile aflate pe reteaua feroviara electrificata, continuand astfel proiectul de achizitie a 62 de rame electrice RE-R1. Pana in 2029, aceste rame ar trebui sa contribuie la o imbunatatire semnificativa a raportului energetic national, cu o crestere de 3,78%.

Sorin Grindeanu a subliniat importanta alinierii la politicile ecologice ale Uniunii Europene, mentionand ca utilizarea acestor rame electrice va reduce costurile externe asociate poluarii cu peste 58.000 de euro anual. Un alt avantaj al acestui proiect este facilitarea interconectarii intre diverse municipii, ceea ce va intari coeziunea sociala si va sustine dezvoltarea economica regionala.

Proiectul este finantat din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027, cofinantarea fiind asigurata de la bugetul de stat. Grindeanu a subliniat ca aceste investitii sunt parte integranta a Pactului ecologic european, care sprijina tranzitia catre o economie verde, social justa si sustenabila.

Costurile de intretinere si reparatie ale noilor rame electrice sunt considerate cheltuieli eligibile in cadrul contractului de servicii publice si vor fi acoperite de redeventele colectate de la operatorii de transport.

Prin aceste masuri, Guvernul Romaniei isi propune sa transforme transportul feroviar intr-o alternativa viabila si eficienta pentru deplasarile nationale, reducand aglomeratia si impactul negativ asupra mediului.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 25, 2024, 12:29 PM 12:29

Disqus Comments Loading...