ANM: ATENTIONAREA NOWCASTING Oficiala Meteorologica de ULTIM MOMENT in Romania pe 25 Septembrie 2024

ANM ATENTIONAREA NOWCASTING Oficiala Meteorologica ULTIM MOMENT Romania 25 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat atentionarea nowcasting oficiala meteorologica de ultim moment in Romania pe 25 septembrie 2024, aducand in imediata noastra atentie un cod galben de ceata pentru judetele Constanta si Tulcea.

ANM spune ca in aceste zone se vor semnala fenomene meteorologice care includ ceata densa, determinand vizibilitate redusa. Local, vizibilitatea va scadea sub 200 de metri, iar in unele zone izolate aceasta va putea cobori chiar sub 50 de metri, facand conditiile de deplasare dificile pentru soferi si alte activitati in aer liber.

Meteorologii au reamintit ca avertizarile si atentionarile pot fi actualizate pe parcursul zilei, in functie de evolutia fenomenelor meteo si de gravitatea acestora. Aceste informari sunt emise pentru a avertiza populatia despre fenomenele care, desi sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului, pot deveni temporar periculoase.

ANM a explicat in repetate randuri ca atentionarile pentru fenomene periculoase imediate sunt valabile pentru o perioada limitata de timp, astfel ca se recomanda urmarirea actualizarii informatiilor din partea Centrului National de Prognoza Meteo.

ANM le recomanda soferilor sa circule cu prudenta, sa utilizeze luminile de ceata si sa reduca viteza, mai ales in zonele unde vizibilitatea este extrem de scazuta. Pietonii si biciclistii sunt rugati sa fie atenti si sa poarte elemente reflectorizante pentru a fi vizibili in conditiile de ceata densa.

Populatia este incurajata sa ramana informata si sa urmareasca evolutia conditiilor meteo pentru a evita situatii neplacute sau periculoase.

author avatar
Redactia iDevice.ro