X

Austria AMENINTA Ungaria, Plangerile de ULTIM MOMENT ale Vienei si Aderarea Romaniei la Schengen

Austria ameninta in mod voalat Ungaria din cauza unei aparente decizii a guvernului de la Budapesta, una care ar putea neutraliza eforturile de pana acum a Vienei pentru a reduce serios migratia ilegala in tara, dar care ar putea afecta si aderarea Romaniei la Schengen, in centrul scandalului fiind un presupus centru pentru refugiati.

Austria acuza Ungaria ca ar fi construit un centru pentru refugiati aproape de granita dintre cele doua tari, Gerhard Karner afirmand ca va creste si mai mult controalele de la granita maghiara din cauza acestui lucru, tensiunile afectand si eforturile Romaniei de aderare la Schengen cu granitele terestre, chiar cand fix de asta nu aveam nevoie.

Austria este disperata sa reduca substantial migratia ilegala pe teritoriul sau, mai ales ca acum are si un comisar european pentru migratie, deci va face fix ceea ce vrea, sub controlul lui Karl Nehammer, iar aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi rapid data uitarii, daca scandaluri precum cel care mocneste intre Viena si Budapesta, va fi doar inceputul neintelegerilor.

“Dacă este necesar, controalele la frontieră cu Ungaria vor fi înăsprite semnificativ. Am comunicat clar acest lucru și autorităților maghiare. Migrația ilegală la granița dintre Burgenland și Ungaria a fost redusă cu 97%. În Austria, însă, a existat o scădere de 47 la sută în primele șapte luni.

Este un pachet de măsuri care a dus la o ușurare a granițelor noastre, motiv pentru care continuăm constant pe această cale. Cooperarea internațională este o cheie esențială în lupta împotriva mafiei de contrabandă, motiv pentru care vom continua să ne intensificăm cooperarea cu multe alte state din Balcanii de Vest în viitor.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 25, 2024, 8:12 PM 20:12

Disqus Comments Loading...