X

Decizia Urgenta de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu cu Masuri ale Guvernului Romaniei

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anuntat o noua Hotarare a Guvernului Romaniei, decisa astazi, iar asta pentru ca se va face suplimentarea ajutoarelor financiare pentru persoanele si familiile afectate de recentele inundatii, care au devastat multiple localitati din Romania.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii spune ca miercuri, Guvernul Romaniei a aprobat masura care adauga inca 15.000 de lei la suma initiala de 10.000 de lei, deja acordata familiilor afectate de fenomenele meteorologice extreme.

„Actiunea de sprijin a comunitatilor din Galati afectate de inundatii, la care am participat recent impreuna cu colegii mei, ne-a aratat ca realitatea din teren impune un ajutor mult mai mare. Suplimentarea ajutorului de 10.000 de lei este absolut necesara pentru a le arata acestor oameni ca nu sunt singuri in fata unei astfel de tragedii,” a declarat ministrul Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii spune ca aproximativ 6.000 de familii si persoane singure vor beneficia de acest ajutor suplimentar, valoarea totala a fondurilor alocate fiind de 90.000.000 de lei. Sumele vor fi platite prin mandat postal si pot fi utilizate pentru achizitionarea de mobilier de stricta necesitate, materiale de constructii, aparate electrocasnice si combustibil solid sau petrolier necesar incalzirii locuintei.

Beneficiarii au timp pana la finalul anului pentru a folosi banii si pentru a depune la primarie documentele justificative ale achizitiilor facute. Sumele care nu pot fi dovedite prin documente pana la sfarsitul anului trebuie returnate agentiilor pentru plati si inspectie sociala din judetele afectate, in termen de 60 de zile de la comunicarea deciziilor de recuperare.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii aduce in atentie si ca pe langa sprijinul acordat celor afectati de inundatii, Guvernul a mai aprobat alocarea unei sume de 1.497.360 de lei pentru alte 347 de familii si persoane singure aflate in situatii de necesitate. Aceste cazuri includ victimele incendiilor, ale fenomenelor meteorologice severe si ale accidentelor, precum si familiile confruntate cu probleme de sanatate sau cu alte cauze care cresc riscul de excluziune sociala.

Sumele au fost distribuite dupa cum urmeaza: 327.000 de lei pentru 50 de familii afectate de incendii, din judetele Alba, Bacau, Bihor, Botosani, Buzau, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Iasi, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Valcea si Vrancea.

36.000 de lei pentru 14 familii afectate de fenomene meteorologice severe din judetele Galati, Neamt si Teleorman; 5.000 de lei pentru o familie din judetul Hunedoara, afectata de un accident rutier, in urma caruia un membru al familiei se afla in stare grava; 1.129.360 de lei pentru 282 de familii aflate in situatii speciale determinate de probleme de sanatate sau alte cauze care cresc riscul de excluziune sociala, in judetele Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Valcea si municipiul Bucuresti.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii afirma ca toate aceste sume provin din bugetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, fiind parte din efortul guvernamental de a sprijini categoriile vulnerabile si afectate de dezastre naturale si alte situatii de urgenta.

Guvernul Romaniei isi reafirma astfel angajamentul de a oferi ajutor rapid si eficient pentru persoanele aflate in dificultate, consolidand solidaritatea sociala si sprijinul comunitatilor in fata unor situatii de criza.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 25, 2024, 1:38 PM 13:38

Disqus Comments Loading...