Misiunile si Actiunile de ULTIM MOMENT ale Armatei Romane Comunicate Oficial Tuturor Romanilor

Misiunile Actiunile ULTIM MOMENT Armatei Romane Comunicate Oficial Tuturor Romanilor

Armata Romana a emis multiple comunicari de informare cu privire la misiunile soldatilor romani, dar si la actiunile derulate de catre MApN in perioada recenta, vorbind intai despre contingentul roman al Misiunii de Instruire a Uniunii Europene in Republica Centrafricana (EUTM RCA) se apropie de finalul unui an de serviciu, dupa ce si-a indeplinit cu profesionalism toate sarcinile.

Armata Romana spune ca, In semn de recunostinta pentru dedicarea si efortul depus de militarii romani, vineri, 20 septembrie 2024, a fost organizata o ceremonie militara in Camp Moana din Bangui. La eveniment a participat generalul de brigada Cornel Tonea-Balan, care comanda Misiunea de Instruire a Uniunii Europene in Republica Centrafricana din octombrie 2023.

Acesta a transmis felicitari militarilor romani si i-a laudat pentru medaliile obtinute: „Va felicit pentru medaliile voastre si va doresc mult noroc in misiunile viitoare. Sper sa aveti o calatorie sigura spre casa si o reintalnire fericita cu cei dragi. Profit de acest moment pentru a va transmite sincere multumiri si cele mai bune urari de succes in viata personala si profesionala.”

EUTM RCA, instituita in aprilie 2016, joaca un rol esential in reforma sectorului de aparare din Republica Centrafricana. Aceasta misiune ofera sprijin autoritatilor locale in domeniul consilierii strategice si educatiei pentru fortele de securitate din tara, contribuind astfel la stabilitatea regiunii.

In stransa colaborare cu alte misiuni internationale, EUTM RCA continua sa sustina dezvoltarea unui sector de aparare mai eficient si profesionist in Republica Centrafricana.

Armata Romana anunta deasemenea ca pe 24 septembrie 2024, generalul-locotenent Pasi Tapio Valimaki, seful Fortelor Terestre din Finlanda, a efectuat o vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului sau roman, generalul-locotenent Ciprian Marin.

Vizita, care se va desfasura pana pe 26 septembrie, are ca scop intarirea relatiilor bilaterale si identificarea de noi domenii de cooperare intre cele doua tari, in contextul angajamentelor lor internationale. In cadrul discutiilor oficiale, cei doi lideri militari au analizat modalitati de intensificare a cooperarii in domeniul apararii, schimbul de experienta si eforturile de sincronizare a planurilor nationale si regionale.

Generalul finlandez a vizitat ieri Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, unde a fost impresionat de nivelul educatiei militare oferite viitorilor lideri ai armatei romane. Astazi, acesta va sustine un discurs in fata tinerilor ofiteri in cadrul Conferintei „Liderii Viitorului”, subliniind importanta dezvoltarii de lideri militari capabili sa faca fata provocarilor contemporane.

Vizita oficiala a generalului Pasi Tapio Valimaki reprezinta un moment important pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre Romania si Finlanda, in cadrul Aliantei Nord-Atlantice.

author avatar
Redactia iDevice.ro