Problemele Aduse de Nicusor Dan Oficial in Atentia Bucurestenilor

Problemele Aduse Nicusor Dan Oficial Atentia Bucurestenilor

Nicusor Dan, Primarul Capitalei, a atras atentia asupra problemelor generate de dezvoltările rezidentiale fara infrastructura adecvata si a anuntat finalizarea unor proiecte menite sa imbunatateasca traficul si infrastructura orasului.

Nicusor Dan a vizitat zona Intrarea Gherghitei din sectorul 2, unde se construieste un complex rezidential de peste 2.000 de apartamente. “Am fost zilele trecute in sectorul 2, pe Intrarea Gherghitei, unde se construieste un complex rezidential de peste 2.000 de apartamente, care inseamna 5.000 de oameni, adica mai mult decat locuitorii orasului Predeal. Si toti acesti oameni vor iesi pe doua stradute de 6 metri latime”, a declarat Nicusor Dan.

Primarul a subliniat ca astfel de investitii contribuie semnificativ la traficul aglomerat din Bucuresti. “Traficul din Bucuresti este generat de sute de astfel de investitii. Institutiile statului, cele care au atributii sa le opreasca, nu fac nimic”, a adaugat el, criticand lipsa de actiune a autoritatilor competente.

In ceea ce priveste infrastructura orasului, Nicusor Dan a anuntat finalizarea lucrarilor pentru schimbarea gazonului de pe Arena Nationala. “Suprafata de joc de 8.500 mp a fost inlocuita cu un gazon nou, de tip hibrid, la standardele impuse de UEFA”, a precizat primarul. Noua suprafata de joc implica un gazon natural premium, ranforsat cu fibre polimerice pana la o adancime de 12 cm, o solutie tehnica superioara celei a carpetei hibride.

Un aspect important este ca costurile pentru inlocuirea gazonului au fost suportate integral de organizatorii concertelor Coldplay si Ed Sheeran, care au avut loc in aceasta vara pe Arena Nationala.

Pentru imbunatatirea traficului rutier, primarul a anuntat introducerea unei noi benzi unice pentru autobuze pe Bulevardul Gheorghe Magheru, intre Universitate si Piata Romana, pe ambele sensuri. “Echipele Administratiei Strazilor traseaza acum marcajele. Saptamana aceasta vor monta toate indicatoarele aferente benzii unice si modificarilor de statii STB, iar saptamana viitoare se vor amplasa separatoarele de sens”, a mentionat Nicusor Dan.

Aceasta initiativa se alatura altor benzi unice existente in Capitala, amplasate pe bulevardele Unirii, Decebal, Corneliu Coposu, Dacia, Maresal Constantin Prezan, Aviatorilor, Regele Mihai I, Iuliu Maniu, Drumul Taberei, Regina Elisabeta, Mihail Kogalniceanu, precum si pe Calea Plevnei, Calea Dorobantilor, Calea Floreasca, Calea Grivitei, Soseaua Kiseleff si strada Lt. Aviator Radu Beller.

Prin aceste masuri, primaria urmareste fluidizarea traficului si incurajarea utilizarii transportului in comun, in contextul provocarilor urbane cu care se confrunta Bucurestiul.

author avatar
Redactia iDevice.ro