X

Google Chrome are Actualizari Noi Lansate de Google, ce Surprize Ascund

Google Chrome a facut un pas important catre un viitor fara parole, printr-o serie de actualizari care simplifica conectarea la site-uri si aplicatii pe diverse dispozitive. Cheile de acces devin noul standard de securitate, oferind utilizatorilor o modalitate mai sigura si mai rapida de autentificare, fara a fi nevoie sa-si aminteasca parole complexe. Aceste imbunatatiri sunt acum disponibile pe mai multe platforme, inclusiv Windows, macOS si Android.

Google Chrome ar trebui sa faca conectarea la conturile online la fel de simpla ca deblocarea telefonului. Aici intervin cheile de acces. Spre deosebire de parolele traditionale, care pot fi compromise usor, cheile de acces ofera un nivel suplimentar de securitate, folosind amprenta digitala, recunoasterea faciala sau blocarea ecranului. Acest sistem de autentificare face mai rapida si mai sigura conectarea la aplicatii si site-uri web.

Pana acum, utilizatorii Android puteau salva cheile de acces doar in Google Password Manager, fiind nevoiti sa scaneze un cod QR pentru a le folosi pe alte dispozitive. Cu noile actualizari, Google extinde suportul si pentru alte sisteme de operare precum Windows, macOS si Linux, cu ChromeOS in faza de testare beta. Cheile de acces salvate vor fi sincronizate automat intre dispozitive, oferindu-ti posibilitatea de a te conecta rapid si fara efort.

Google Chrome are Actualizari Noi Lansate de Google, ce Surprize Ascund

Pentru a proteja cheile de acces, Google introduce un PIN pentru Password Manager. Acest PIN adauga un strat suplimentar de securitate, asigurand ca datele tale sunt criptate de la capat la capat. Nici macar Google nu va avea acces la ele. In momentul in care incepi sa folosesti un dispozitiv nou, vei avea nevoie de acest PIN sau de blocarea ecranului dispozitivului Android pentru a sincroniza cheile de acces.

Un alt beneficiu major al acestor actualizari este faptul ca poti crea si salva chei de acces pentru site-uri si aplicatii populare precum Google, Amazon, PayPal si WhatsApp. Datorita integrarii fluide a Google Password Manager in Google Chrome si Android, nu trebuie sa descarci aplicatii suplimentare pentru a incepe sa folosesti cheile de acces.

Google Chrome face autentificarea mai usoara si mai sigura, iar viitorul fara parole este mai aproape decat oricand. Cu noile actualizari, conectarea la site-urile si aplicatiile preferate devine rapida, sigura si fara efort, eliminand nevoia de a retine parole complexe. Daca inca nu ai inceput sa folosesti cheile de acces, acum este momentul perfect sa descoperi aceasta inovatie!

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 26, 2024, 12:05 AM 00:05

Disqus Comments Loading...