Grecia: Decizia Oficiala de ULTIM MOMENT care Ameninta Aderarea Deplina a Romaniei la Schengen

Grecia Decizia Oficiala ULTIM MOMENT Ameninta Aderarea Deplina Romaniei Schengen

Grecia se pregateste sa sfideze Comisia Europeana si sa ameninte aderarea deplina a Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anuntat ca nu intentioneaza sa astepte fonduri UE pentru a construi gardul menit sa impiedice migrantii din Turcia sa ajunga in Europa, ci sa il finanteze singur.

Grecia a cerut acum cativa ani de zile bani pentru a construi acest gard de frontiera, insa nu i-a primit, Comisia Europeana propunand diverse alte solutii, dar cum nimic nu s-a concretizat, premierul grec spune ca finantarea ar putea veni de la guvernul sau, iar aceasta sfidare ar putea ameninta sa intarzie aderarea Romaniei la Schengen.

Grecia nu ar fi singura tara care ar sfida Comisia Europeana in aceasta perioada, iar asta pentru ca si Germania, Austria, Olanda, sau Ungaria, au facut deja lucruri similare, astfel ca ramane doar sa vedem daca un gest de acest gen va avea un impact negativ major asupra sperantelor aderarii Romaniei la Schengen in 2025, asa cum ni se promite.

“Noul gard va fi construit cu sau fără Europa. Cred că avem nevoie atât de un gard mare, cât și de o ușă mare. Lasă-mă să explic ce vreau să spun. Este important ca Uniunea Europeană să-și apere frontierele externe. În același timp, este important să se stabilească căi legale către migrație și să se facă în mod organizat și disciplinat, atât din motive umanitare, cât și din motive economice.

Vrem ca bărcile să fie oprite înainte de a intra în apă. Și pentru a face asta, avem nevoie, desigur, de cooperarea autorităților turce. Soluția este să nu ocolim unilateral regulile Schengen. Avem un Pact pentru Azil și Migrație.”

author avatar
Redactia iDevice.ro