Nicusor Dan, primarul Bucurestiului, anunta in mod oficial faptul ca, primaria Capitalei continua eforturile sale foarte serioase de consolidare a cladirilor cu risc seismic, aducand noi vesti bune pentru locuitorii Bucurestiului. Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a anuntat ca Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei a aprobat finantarea nerambursabila pentru inca 13 imobile rezidentiale.
Nicusor Dan subliniaza faptul ca aceste proiecte, initiate prin Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), reprezinta un pas important pentru siguranta cetatenilor, mai ales in contextul sensibilitatii Capitalei la seisme.
Printre cele 13 cladiri ce vor fi consolidate se numara si cladirea istorica situata in Piata Romana nr. 1, care a fost odata casa diplomatului si scriitorului Nicolae Petrascu. Aceasta cladire, construita in 1907 dupa planurile renumitului arhitect Ion Mincu, este un simbol cultural al orasului, iar consolidarea ei va asigura pastrarea patrimoniului arhitectural al Bucurestiului.
Nicusor Dan dezvaluie ca pe langa proiectele de consolidare seismica, primaria face progrese si in modernizarea sistemului de termoficare al Capitalei. Este anuntata si deschiderea a trei noi santiere care vor viza modernizarea a aproximativ 31 de kilometri de retele de termoficare.
Aceste lucrari sunt finantate din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) si vor aduce imbunatatiri semnificative in furnizarea caldurii si a apei calde pentru zeci de mii de locuitori. Printre zonele vizate de aceste lucrari se numara Soseaua Mihai Bravu, Bd. Camil Ressu si Bd. Nicolae Grigorescu.
Nicusor Dan subliniaza deasemenea si efectuarea de lucrari importante vor avea loc in centrul Capitalei, pe strazi precum Calea 13 Septembrie, Piata Constitutiei si Bd. Unirii. Odata finalizate, aceste lucrari vor contribui la cresterea eficientei energetice si la imbunatatirea calitatii vietii pentru locuitorii Capitalei.
In total, Bucurestiul va avea 18 santiere active pentru reabilitarea sistemului de termoficare, dintre care 14 sunt finantate din fonduri europene, iar 4 din bugetul local si cofinantari de la Ministerul Dezvoltarii. Aceste investitii reprezinta un efort major pentru modernizarea infrastructurii orasului si asigurarea unui trai mai sigur si confortabil pentru bucuresteni.