Reactia Oficiala de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu si Masurile Guvernului pentru Romani

Reactia Oficiala ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Masurile Guvernului Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a avut o reactie de urgenta in cursul zilei de ieri, din cauza problemelor cu care se confrunta Romanii, anuntand ca Guvernul Romaniei, condus de Marcel Ciolacu, a adoptat un nou proiect pentru sprijinirea familiilor si persoanelor afectate de inundatiile care au lovit judetul Galati.

Simona Bucura-Oprescu, in urma vizitei sale in zona, a subliniat necesitatea unui sprijin suplimentar pentru locuitorii din comunitatile devastate de furia apelor. „Am fost in Galati, in inima comunitatilor afectate de inundatii. Am vazut cu ochii mei ca oamenii loviti de ape au nevoie urgenta de sprijin. De aceea, am initiat acest proiect care a fost adoptat astazi de Guvern, prin care acordam noi ajutoare financiare pentru familiile si persoanele singure afectate,” a declarat ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca noul sprijin financiar suplimentar consta intr-o suma de 15.000 de lei, care se adauga celor 10.000 de lei deja alocati anterior. Ajutorul poate fi utilizat pentru achizitionarea de electrocasnice esentiale, cum ar fi masini de spalat, aragaze, frigidere si televizoare, dar si pentru mobilier, obiecte sanitare si materiale de constructii necesare pentru refacerea locuintelor.

Deasemenea, fondurile pot fi folosite pentru achizitionarea de combustibil necesar incalzirii locuintelor si prepararii hranei. „Viata trebuie sa revina la normal cat mai repede! De aceea, ajutorul financiar va fi directionat spre acele lucruri esentiale care sa ajute familiile sa isi reconstruiasca gospodariile si sa revina la o viata normala,” a adaugat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu subliniaza ca acest sprijin financiar va fi distribuit prin Posta Romana, care si-a demonstrat deja profesionalismul in alte actiuni similare, si in colaborare cu Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), care a intocmit documentatia necesara in timp record.

Agentiile judetene din Galati si Vaslui au lucrat impreuna cu primariile locale si Institutia Prefectului pentru a se asigura ca fondurile sunt alocate rapid si corect, ajungand exact acolo unde este nevoie.

Guvernul a publicat Hotararea nr. 1171/2024 in Monitorul Oficial, care stabileste modalitatile prin care aceste ajutoare vor fi distribuite. Documentul specifica ca beneficiarii sunt obligati sa foloseasca fondurile primite pana la sfarsitul anului 2024 si sa prezinte documente doveditoare pentru achizitiile facute, precum facturi sau bonuri fiscale. Daca fondurile nu sunt utilizate in termenul stabilit sau nu pot fi justificate prin documente, sumele ramase vor trebui restituite.

„Le multumesc colegilor din ANPIS si partenerilor de la Posta Romana pentru implicarea lor. Munca lor, om cu om, gospodarie cu gospodarie, a facut posibila alocarea rapida si eficienta a fondurilor acolo unde este cea mai mare nevoie,” a concluzionat Bucura-Oprescu.

Acest demers guvernamental vine ca raspuns direct la necesitatile comunitatilor din Galati afectate de fenomenele meteorologice extreme din septembrie 2024. Mobilizarea rapida a autoritatilor si sprijinul acordat sunt esentiale pentru ca locuitorii din zona sa poata depasi aceste momente dificile si sa isi reconstruiasca vietile afectate de inundatii.

author avatar
Redactia iDevice.ro