X

Recomandarea Oficiala de ULTIM MOMENT a Ministrului Educatiei pentru Parintii Elevilor din Toata Romania

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, le vorbeste milioanelor de parinti si elevi din toata Romania despre una dintre cele mai importante decizii pe careo o pot lua, deoarece cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, a transmis un mesaj important catre parinti si profesori, subliniind valoarea invatarii limbilor straine in formarea copiilor.

Ministrul Educatiei, in cadrul mesajului publicat astazi pentru toti parintii romani, dar si viitorii parinti, a indemnat parintii sa incurajeze copiii in a studia limbi straine, accentuand faptul ca acestea deschid porti catre descoperirea directa a culturilor si traditiilor diverse.

“Ziua europeana a limbilor, pe care o sarbatorim astazi, ne reaminteste cat de pretioasa este deschiderea pe care o ofera invatarea unei limbi straine. Mai mult decat atat, ne reaminteste importanta descoperirii varietatii prin cuvinte si apartenenta, atat de importanta pentru tara noastra, la familia europeana,” a declarat Ministrul Educatiei.

Totodata, Ligia Deca a multumit profesorilor care predau limbi straine si care contribuie la dezvoltarea copiilor prin intermediul educatiei lingvistice. “Multumesc profesorilor care predau limbi straine si care-i invata zi de zi pe copii importanta deschiderii pe care cunoasterea acestora o ofera! Recunostinta celor ce si-au ales profesii legate de domeniul lingvistic!” a adaugat acesta.

Ministrul Educatiei, pe langa mesajul dedicat limbilor straine, a felicitat echipa Romaniei pentru performantele obtinute la Olimpiada Balcanica de Informatica, care a avut loc in Macedonia de Nord, la Ohrid. Lotul Romaniei a reusit sa obtina trei medalii de argint si una de bronz, intr-o competitie stransa care a adunat 65 de elevi din 15 tari.

Competitia a fost una de inalt nivel, reunind tari precum Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Romania, Serbia, Slovenia si Turcia, alaturi de Arabia Saudita si Ucraina, invitate special.

Ministrul Educatiei a oferit felicitari speciale au fost adresate urmatorilor elevi romani: Boaca Andrei – Colegiul National „Emil Racovita” Iasi – Medalie de argint; Neculau Rares-Andrei – Colegiul National „Vasile Alecsandri” Galati – Medalie de argint; Gheorghies Alexandru – Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi – Medalie de argint; Luchian Cristian – Colegiul National de Informatica, Piatra-Neamt – Medalie de bronz.

Echipa Romaniei a fost insotita de profesorul Adrian Panaete de la Colegiul National „A.T. Laurian” Botosani, vicepresedinte al Societatii pentru Excelenta si Performanta in Informatica, si de Liviu-Mihai Silion, student la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. “Felicitari tuturor, elevi, profesori, parinti! Recunostinta celor ce sustin performanta in educatie!” a incheiat Ministrul Educatiei.

Aceste rezultate remarcabile demonstreaza inca o data dedicarea si talentul tinerilor romani in domeniul informaticii si importanta sprijinirii educatiei de performanta.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 26, 2024, 6:50 PM 18:50

Disqus Comments Loading...