X

Volodimir Zelenski Anunta Intalniri de Rang Inalt in SUA pentru Razboiul cu Rusia

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o serie de intalniri diplomatice importante in aceasta saptamana, punand accent pe sprijinul militar si politic de care Ucraina are nevoie in fata agresiunii ruse.

Zelenski a discutat cu presedintele Consiliului European, Charles Michel, despre accelerarea punerii in aplicare a deciziilor privind utilizarea veniturilor provenite din activele rusesti inghetate. “Am discutat modalitati de a accelera punerea in aplicare a deciziei privind utilizarea veniturilor din activele rusesti inghetate, precum si nevoile militare ale Ucrainei si pasii necesari pentru a ne consolida rezistenta si capacitatile de aparare”, a declarat liderul ucrainean. El a exprimat recunostinta pentru eforturile si leadership-ul lui Michel in sprijinirea Ucrainei.

Intr-o alta intalnire, presedintele Ucrainei a discutat cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron, despre relatiile bilaterale si sprijinul continuu acordat Ucrainei. Zelenski a subliniat importanta acestei colaborari: “Fiecare dintre intalnirile noastre intareste relatia dintre tarile noastre si da rezultate care ajuta la protejarea vietilor.”

Presedintele a oferit o imagine detaliata a situatiei de pe front si a evidentiat nevoile armatei ucrainene, inclusiv pentru imbunatatirea sistemului de aparare aeriana. De asemenea, Franta va sprijini Ucraina prin antrenarea si echiparea unei brigazi ucrainene. Zelenski si-a exprimat recunostinta fata de Franta pentru sprijinul ferm in procesul de aderare a Ucrainei la NATO si Uniunea Europeana.

O alta intalnire importanta a fost cu presedintele Republicii Africa de Sud, Cyril Ramaphosa. Cei doi lideri au discutat despre implementarea deciziilor de la primul Summit pentru Pace si pregatirile pentru cel de-al doilea summit. De asemenea, au abordat modalitati de a extinde reprezentarea Sudului Global, Zelenski subliniind ca “numai unitatea liderilor lumii il poate forta pe Putin sa opreasca razboiul”.

Presedintele Ucrainei a avut si o discutie cu presedintele Panama, Jose Mulino, despre consolidarea cooperarii bilaterale si extinderea colaborarii in sectorul agricol. In acelasi timp, Zelenski a multumit pentru sprijinul acordat suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, subliniind ca acest lucru este esential pentru tara sa.

De asemenea, in cadrul unei intalniri cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, presedintele ucrainean a multumit pentru sprijinul oferit Ucrainei de-a lungul mandatului lui Stoltenberg la conducerea Aliantei. Discutiile au abordat necesitatea intaririi apararii aeriene a Ucrainei si eforturile de a accelera procesul de aderare a Ucrainei la NATO.

Prin aceste intalniri diplomatice, Volodimir Zelenski continua sa consolideze sprijinul international pentru Ucraina, in contextul razboiului cu Rusia si al provocarilor de pe campul de lupta.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 26, 2024, 12:00 AM 00:00

Disqus Comments Loading...